Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Medij s Registrom je pronađen još 19. travnja u podrumskim prostorijama karlovačkog ureda za obranu.


CD s podacima za izradu jedinstvenog registra hrvatskih branitelja, za kojeg se sumnjalo da je ukraden iz karlovačkog Ureda za obranu, a zbog čega su 14. travnja privedena četvorica sadašnjih i bivših djelatnika Uprave za obranu Karlovac,uopće nije nestao iz zgrade na Zrinskom trgu, piše KAportal.

Vezani članci Slika nije dostupna Felić ne zna je li osumnjičen za objavu Registra branitelja Slika nije dostupna List iz Zadra objavio dio registra branitelja

>> 'O Registru će se još razgovarati'

Medij s osobnim podacima o hrvatskim braniteljima pronađen je još 19. travnja i to u podrumskim prostorijama Ureda za obranu, u sobi broj 4, uredu bivšeg djelatnika D. S. koji je bio jedan od istraživanih zbog navodnog nestanka CD-a koji je od početka istrage bio zaključan u metalnom sefu uz ostale arhivske dokumente s oznakom vojne i državne tajne.

Nakon što vojna i krim – policija nisu našli nikakve tragove koji bi inkriminirali Enesa Felića i ostale privedene, čiji su se stanovi i uredi našli pod pretresom istražitelja, policiju je na trag naveo upravo D. S. upitavši ih jesu li pregladali sef u njegovu bivšem uredu na Zrinskom trgu.

Istraga o curenju podataka o registru branitelja ovim je, čini se, vraćena na početak jer upravo je famozni CD bio okosnica potrage za objaviteljima registra, piše KAportal. Sve stvari koje su oduzete osobama nad kojima je vršena obrada vraćene su vlasnicima koji ni u jednom trenutku nisu bili lišeni slobode, niti su imali status osumnjičenika.

Glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Krunoslav Borovec, koji je još do prije desetak dana tvrdio da je istraga usmjerena tragom nestalog CD-a u Karlovcu, danas je tek poručio da se istraga nastavlja.