Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Josipović i Ivić zaključili

'O Registru će se još razgovarati'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Ivo Josipović primio je izaslanstvo Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti predvođeno ministrom Tomislavom Ivićem pri čemu su se suglasili da pitanje aktualne teme registra branitelja treba rješavati uz poštivanje svih zakonskih odredbi te je dogovoreno da će o toj temi još razgovarati, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Osim aktualne tematike o hrvatskim braniteljima, razgovaralo se i o stambenom zbrinjavanju branitelja, programima zapošljavanja i statusnim pitanjima hrvatskih ratnih vojnih invalida. Pukovnik Ivan Grujić detaljno je informirao o trenutnim aktivnostima u pronalaženju i identificiranju nestalih osoba na području cijele Hrvatske što je za Predsjednika Republike osobito važno zbog budućih razgovora s državnim vodstvima susjednih zemalja na temu zatočenih i nestalih osoba.

>> 'Službenici su mogli doći u iskušenje i presnimiti Registar'

Državni tajnik Stjepan Adanić upoznao je predsjednika Josipovića o provedbi obiteljskih zakona i budućim inicijativama na tom području, a ravnateljica Uprave za međugeneracijsku solidarnost Vesna Širanović izvijestila je o aktivnostima vezanim uz najstariju populaciju te provedbu programa dnevnog boravka i pomoći u kući starijim osobama. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene