Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zimsko vrijeme

Izdan Meteoalarm za zagrebačko područje: Sjeverni vjetar, minusi i snijeg, pazite se krhotina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverac koji je još u subotu navečer zapuhao u sjevernim krajevima najavio je promjenu vremena.

Nevolja, čini se, ne dolazi sama. Usred epidemije koronavirusom i posljedica snažnog potresa koji je pogodio Zagreb, Meteolarm upozorava na olujni vjetar.

Pročitajte i ovo Nikola Vikić - Topić - 1 LOŠE VRIJEME NIJE ALIBI Građansku dužnost želite obaviti bez kišobrana? Evo kada je najpovoljnije za otići na birališta Ilustracija Meteorolog Nikola Vikić-Topić Pripremite kišobrane, pogoršanje vremena širi se na cijelu Hrvatsku

Naime, za zagrebačko područje izdano je upozorenje. Napominju kako se očekuje da će puhati povremeno snažan sjeverni i sjeveroistočni vjetar, osobito u sjevernim predjelima. Najjači udari olujnog vjetra trebali bi biti i iznad 65 km/h.

Osim toga, doći će do zahladnjenja, ali bit će i oborina, mjestimice malo kiše pa čak susnježice ili snijega. Snijega će biti češće prema sredini idućeg tjedna.

Jedna oslabljena fronta brzo će prijeći preko naših krajeva: Istodobno jača greben ove anticiklone, a sa sjevera nam se spušta osjetno hladniji zrak. 

U nedjelju tijekom jutra bilo je umjereno, u kopnenim krajevima i pretežno oblačno, vjetrovito i hladno. Pri tom je uglavnom na kopnu  bilo slabih oborina, na granici kiše i snijega.

Vjetar je umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana jaka i olujna bura, podno Velebita i s orkanskim udarima. Do kraja dana proširit će se i na jug. 

U središnjoj Hrvatskoj u drugom dijelu dana oborine će biti sve rjeđe te će se i postupno razvedravati. I dalje vjetrovito, ali i hladno uz temperaturu većinom između 3 i 7 stupnjeva.

I u Slavoniji i Baranji prevladavat će oblačno, veći dio dana. Puhat će sjeveroistočnjak dok će temperatura biti od 4 do 9 stupnjeva.

U gorju bi mogao nastati i tanji snježni pokrivač, a koja pahulja nošena jakom i olujnom burom s kontinenta bi mogla poletjeti i do sjevernog Jadrana. U svakom slučaju poslijepodne smirivanje, no ne što se vjetra tiče. Bura podno Velebita može imati orkanske udare. Najviša dnevna temperatura, u gorju oko 4, a na sjevernom Jadranu od 8 do 12 stupnjeva.

U Dalmaciji će biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku i uglavnom toplije nego drugdje, osobito na krajnjem jugu. Bura će se do kraja dana sa sjevera proširiti na cijeli Jadran. Temperatura, na sjeveru oko 12, na jugu oko 17 stupnjeva. U srednjoj Dalmaciji, negdje između.

Snijega najviše u utorak

Kratko smirivanje pa od ponedjeljka poslijepodne ponovno sve više oblaka na kopnu, uz sve češći snijeg kojeg će najviše biti u utorak. Mogao bi se stvoriti i snježni pokrivač, poglavito u gorju. Puhat će umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a temperatura će biti od stupanj, dva ispod nule tijekom noći do 3 ili 4 stupnja tijekom dana.

Na Jadranu početkom novog tjedna promjenjivo oblačno, od utorka povremeno s kišom ili sjevernije susnježicom, čak snijegom. Puhat će umjerena i jaka bura s olujnim, podno Velebita i orkanskim udarima. Slabjet će u srijedu. Bit će osjetno hladnije: uz buru, od ponedjeljka čini se, i na moru prava zima.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene