Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čačić je zaprijetio rušenjem Vlade ako Ministarstvo obrazovanja provede najavljeno ukidanje sufinanciranja srednjoškolskog prijevoza učenika. Iz Vlade poruluju da nisu raspravljali o ukidanju.


Radimir Čačić u ime Reformista zaprijetio je rušenjem Vlade ako Ministarstvo obrazovanja provede najavljeno ukidanje sufinanciranja srednjoškolskog prijevoza učenika.

Vezani članci Migranti u Hrvatskoj - 3 Krijumčari migranata otkrili još lakši i bolji način: "Bio sam s čovjekom kad je plaćao policajcu 20.000 eura. Davao je to na stol da mu kaže ima li akcije" Premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade Plenković o motivu: ''Napad na policajce pred Vladom ima elemente terorističkog akta'', situaciju s koronom nazvao zabrinjavajućom

Čačić je najavu ministra Mornara okarakterizirao kao ukidanje jednakih šansi za obrazovanje - prije svega učenicima iz ruralnih krajeva. Do sada je ministarstvo obrazovanja pokrivalo 75 posto cijene mjesečne učeničke karte za vlak i autobus.

'Zar ćemo osuditi svoju djecu, ili barem polovicu ove zemlje, na to da budu trećerazredna radna snaga? Na ovoj točci ćemo ako treba se i pridružiti i rušenju Vlade', poručio je Čačić.

Čačić: 'Nažalost, nisam imao šansu'

O sufinanciranju školskog prijevoza Vlada se u ponedjeljak oglasila priopćenje i poručila da će ga - i dalje sufinancirati. Priopćenje donosimo u cijelosti.

'S obzirom na brojne upite koje je zaprimila Vlada Republike Hrvatske o mogućnosti ukidanja subvencioniranja prijevoza učenika, želimo pojasniti:

Vlada Republike Hrvatske nikada nije raspravljala o ukidanju subvencioniranja prijevoza učenika, niti je to planirano. Napominjemo, također, da niti ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar nije o tome pitanju govorio kao o konačnom rješenju.

Podsjećamo da je prethodna Vlada izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN 86/09) ne samo ukinula obvezu sufinanciranja prijevoza učenika, nego je i doista prestala isplaćivati tu naknadu. Ova je Vlada, u skladu sa svojim programom, ponovno počela sa sufinanciranjem prijevoza i tako će se i nastaviti', priopćili su iz Vlade.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook