Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka iz Osijeka

Čačić: Krajnje je vrijeme da se valorizira rad svakog pojedinca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čačić je u Osijeku sudjelovao na osnivačkoj skupštini gradske organizacije svoje stranke. Ocijenio je kako je nedopustivo da oni kojima je radna obveza 'zadnja rupa na svirali' zauzimaju mjesta kvalitetnim kadrovima.

Radimir Čačić, predsjednik Narodne stranke - Reformisti, poručio je u nedjelju u Osijeku kako se u svakoj radnoj sredini, pa tako i na domaćoj političkoj sceni, mora valorizirati rad svakog pojedinca, nedopustivim ocjenjujući da oni kojima je radna obveza 'zadnja rupa na svirali' zauzimaju mjesta kvalitetnim kadrovima.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se pohvalio: "Prosječna plaća narasla je za gotovo 500 eura" Radimir Čačić demantirao da izlazi iz koalicije SVE SU DOGOVORILI I POTPISALI Radimir Čačić demantirao da Reformisti izlaze iz koalicije: "Očito da je panika ozbiljna"

Na osnivanju gradske organizacije Reformista, Čačić je rekao kako Hrvatska po svom gospodarskom stanju nije izuzetak na globalnoj europskoj, pa i svjetskoj sceni, jer su svugdje, istaknuo je, poljuljani čvrsti temelji i gospodarstva i socijalnog statusa pojedinaca.

'Nažalost, u Hrvatskoj je to sve izuzetno naglašeno, pa tako danas imamo realnu sliku života građana kao sada već davnih 80-tih godina. Sigurno je došlo ozbiljno vrijeme i da se rad svakog pojedinca mora ocjenjivati, pa ako ne udovolji svojim obvezama, trebaju doći novi isključivo kvalitetni i obrazovani kadrovi. To znači da će u prvih nekoliko godina biti veći odljev kadrova, a manji broj novozaposlenih osoba, ali u konačnici to znači šansu za izlazak iz krize', kazao je.

Čačić: Busanje u prsa i 'Ne damo naše autoceste' je glupo!

Napomenuo je kako su se upravo Reformisti, uz manje razlike, zalagali za uvođenje preferencijalnog glasovanja, što sada SDP predlaže izmjenama Izbornog zakona. Za njihov prijedlog o uvođenju 40 posto ženske kvote u političkim tijelima rekao je kako nije jasno tko će i na koji način to provesti. Sasvim jasnim smatra SDP-ov prijedlog da se ukine kategorija nositelja izbornih lista, 'jer aktualni premijer Milanović nije osoba koja bi kao nositelj liste osigurao glasove birača'.

U svakom slučaju, poručio je Čačić, vrijeme je da se u Hrvatskoj provedu prave i kvalitetne reforme, 'a naš naziv Narodna stranka - Reformisti najbolje govori kako se mi upravo za to zalažemo'.

Na upit novinara kako tumači ponašanje svojih bivših stranačkih kolega iz HNS-a koji su mu okrenuli 'ne samo leđa, nego ga odbacili kao tuđe zlo', Čačić je odgovorio: 'To je nažalost tako, ali sve se uvijek u životu na pravi način posloži, pa tako svatko odgovara za svoje ponašanje, a siguran sam da su mnogi ljudi prepoznali o kakvim je ljudima i njihovim karakterima riječ'.

Pusić: HNS nije primao donacije iz 'crnog fonda'

Čačić je u Osijeku sudjelovao na osnivačkoj skupštini gradske organizacije svoje stranke, na kojoj je za predsjednika izabran Branko Pek, predsjednik Zajednice povratnika Osječko-baranjske županije. Nakon izbora, Pek je rekao kako će se stranka zalagati za oporavak gospodarstva, ali i moralnu obnovu, jer je 'moralna ništavilost toliko opasna da se cijelo društvo mora uključiti u borbu protiv svih oblika moralne izopačenosti'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene