Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Monetizacija je nužna'

Čačić: Busanje u prsa i 'Ne damo naše autoceste' je glupo!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milijarde kuna koje bi se u državnu blagajnu slile od monetizacije autocesta, Radimir Čačić i njegovi reformisti bi, kako kaže, iskoristili za pokrivanje nepovoljnih kredita.

Radimir Čačić, predsjednik Narodne stranke - Reformisti održao je konferenciju na kojoj je iznio stav te stranke o monetizaciji i restrukturiranju državnog portfelja, ali komentirao je i uhićenje zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Davanje u koncesiju u problemima Upitna monetizacija autocesta? Evo u čemu je problem! Slika nije dostupna Doznaje Dnevnik Nove TV Evo što piše u Nacrtu ugovora za monetizaciju autocesta: Nabrojani uvjeti

AKCIJA U GRADSKOM POGLAVARSTVU: Policija u društvu Bandića pretražuje njegov ured

Novac o monetizacije, rekao je Čačić, Reformisti ne bi upotrijebili za prikrivanje nesposobnost nego pokrivanje nepovoljnih kredita. 'Busanje u prsa i 'Ne damo naše autoceste' je glupo, samo da bi neko zadržao plaću od 10.000 kuna', kaže Čačić dodajući da se država našla pred ovakvom situacijom zbog lošeg raspolaganja novcem. Ali nema više izlaza, ovo je nužno - napominje Čačić.

'Monetizacija ne ugrožava hrvatske interese'

Naglašava kako je ovo pitanje izvršne vlasti koja zbog svoje nesposobnosti ne zaslužuju povjerenje građana i zato im se sve to događa.

Komentirao je i jučerašnje uhićenje Milana Bandića. 'Građani su ga birali, a što se dogodilo - morate poštovati pravnu državu', rekao je. Koalicije Reformista i Bandića nije bilo. 'Iznijeli smo jasne stavove, otvoreni za sve glasove, pa i s Bandićevim glasačima', zaključuje Čačić. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene