Sjednica skupštine zagrebačke županije prošla je u optužujućim i prozivajućim tonovima. Padale se prozivke za političku trgovinu među koalicijskim partnerima na proteklim lokalnim izborima.

Galerija


HSS se priklonio HDZ-u, listi župana Stjepana Kožića i Bandićevoj stranci. Njihova kandidatkinja Martina Glasnović izabrana je za predsjednicu skupštine, iako su na lokalne izbore izašli u koaliciji s SDP-om.

Vezani članci Srednjoškolski đački dom u Zadru VIDEO Ravnatelj učeničkog doma u Zadru strancima za plaćanje karantenskog smještaja u tom domu davao - privatni račun Lokalni izbori, ilustracija I prije izborne nedjelje u ovim se mjestima zna tko je pobjednik

Bivši partneri optužili su ih za političku trgovinu i brutalnu prevaru birača.

Na pitanje jesu li prevarili birače Glasnović je odgovorila da nisu. Upitana misli li da bi birači glasali za njih da su znali da će se nakon izbora dogovoriti s HDZ-om, kazala je: ''Ono što je rekao Turk, ovdje se ne radi o koaliciji već o konstituiranju skupštine''.

No Mihael Zmajlović, vijećnik SDP-a i bivši kandidat za župana u toj županiji, ne slaže se s njom. ''Nikakva prijetnja na ovim izborima nije postojala niti ikakav dodatni trošak od pet milijuna kuna da bi to opravdalo političku trgovinu i političku prostituciju koju je učinio HSS.''

Župan Kožić zadovoljan je novim partnerima te kaže kako misli da će njihova suradnja biti dobra i orijentirana na projekte.  

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr