Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OPET KAPE I RUKAVICE

Nakon nekoliko toplijih dana vraća nam se zima: Stiže snijeg i temperature niže za 10 stupnjeva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Toplo, vjetrovito i promjenjivo vrijeme s nama će biti još danas, ali onda će tijekom noći vratiti vremenu i temperaturama primjerenijim zimi koja još i te kako traje.

Tijekom jutra će vrijeme biti promjenjivo, ali i dalje toplo i vjetrovito. Puhat će većinom jak južni i jugozapadni vjetar, u gorju s olujnim udarima. Kiša će najjača biti u gorskoj Hrvatskoj i na Jadranu, ali malo će je pasti i u središnjem dijelu.

Poslijepodne će u središnjoj Hrvatskoj i dalje biti promjenjivo, uz lokalno više oblaka pa i malo kiše, ali bit će i kraćih sunčanih razdoblja. Osim toga, i danas će biti vjetrovito i toplo.

U Slavoniji će uglavnom biti suho, a kiše će lokalno biti u ovom zapadnijem dijelu. Temperatura će iznositi od 12 do 14 stupnjeva.

Najviše oblaka i najviše oborine, u prvom dijelu dana kiše, ali navečer i u noći snijega, past će u Gorskom kotaru, a kiše na Kvarneru i u Lici. I dalje će puhati jak jugozapadni i južni vjetar.

U Dalmaciji su tijekom dana mogući i grmljavinski pljuskovi. U zaleđu će veći dio dana biti oblačno i kišovito, uz jak južni vjetar.

Pročitajte i ovo Darinko Dumbović, gradonačelnik Petrinje, i Andrija Jarak GOST DNEVNIKA NOVE TV Gradonačelnik Petrinje upozorava: "Ispod ovih ruševina ima svašta, može doći do velikih poteškoća za zdravlje ljudi. Je li nadležnim službama ovo područje uopće prioritet?"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna RAVNATELJ IZNENAĐEN Procurila snimka s tuluma medicinara u COVID bolnici Dubrava: "U ovakvim situacijama me sram što sam medicinska sestra"

U nedjelju će se vrijeme u kopnenoj Hrvatskoj vratiti na zimsko. U početku će još padati kiša, ali poslijepodne i u ponedjeljak snijeg i susnježica, najviše u gorju, ali manje količine i drugdje u unutrašnjosti. Temperature će se spustiti za oko 10 stupnjeva.

Na Jadranu će u nedjelju padati jaka i obilna kiša uz jugo s olujnim udarima, a od idućeg će tjedna zahladnjeti uz buru i prestanak kiše.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene