Obavijesti Video Pretražite Navigacija
još tinja

"Bijela kuća" u plamenu: Zapalilo se potkrovlje legendarnog hotela na Braču

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U srijedu ujutro je buknuo požar na "Bijeloj kući", napuštenom turističkom objektu u Bolu na Braču. Veliki plamen je ugašen, ali još uvijek tinja požar u potkrovlju hotela.

U srijedu oko 5:40 sati ujutro buknuo je požar na "Bijeloj kući", legendarnom napuštenom turističkom objektu u Bolu na Braču.

Prema riječima djelatnika u DVD-u Bol, požar se dogodio u krovu građevine. Na terenu je cjelokupna ekipa mjesnih gasitelja, sve raspoložive snage s vozilima uz kolege iz DVD-a Supetar, prenosi Slobodna Dalmacija.

Veliki je plamen ugašen, ali vatra u potkrovlju još uvijek tinja. S obzirom na specifično klimatsko podneblje, još uvijek postoji opasnost da bi se vatra mogla proširiti na okolnu borovu šumu. Vatrogasci su poduzeli sve mjere predostrožnosti, uz pomoć kolega iz cijele Dalmacije.

Pročitajte i ovo Nešto zbilja važno I VI MOŽETE POMOĆI Odrekli se napojnica da bi pomogli malim otočanima s teškoćama u razvoju: ''Za njih smo mijenjali i zakone i penjali se po svim hrvatskim planinama''

Pročitajte i ovo Kolut za spašavanje, ilustracija (Duško Jaramaz/PIXSELL) plivačicu odnijele struje Drama kod Brača: Slikali se ispred Zlatnog rata, a onda opazili ženu kako pluta na leđima

"Bijela kuća" bio je jedan od najluksuznijih hotela u mjestu, ali ne radi već više od dva desetljeća i danas je potpuno razrušen. Izgradili su ga 1936. godine dominikanci koji u blizini imaju samostan, a objekt im je služilo za potrebe gimnazije.

Prema evidenciji Zemljišnoknjižnog odjela u Supetru, objekt je u vlasništvu Republike Hrvatske, a okolno zemljište je još uvijek upisano kao pašnjak i oranica, ukupne površine 5291 kvadartnih metara, koji su također u vlasništvu države.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene