Kolut za spašavanje, ilustracija (Duško Jaramaz/PIXSELL)
Kolut za spašavanje, ilustracija (Duško Jaramaz/PIXSELL)

Brod Desire iz mora 400 metara od Zlatnog rata spasio je ženu koju su od obale odnijele struje. Od šoka se jedva primila za kolut za spašavanje.


Turistički brod Desire iz Krila Jesenice plovio je uobičajenom rutom iz Splita prema plaži Zlatni rat na Bolu, kad su u moru zapazili stariju žensku osobu.

Vezani članci HGSS spasio Alu iz duboke jame (Foto: HGSS) - 2 HGSS spasio lovačkog psa iz jame duboke 200 metara: "Ala je imala sreću i ostala na isturenom dijelu, na dubini od 20 metara" Tegljač Bourbon Offshorea (Foto: AFP) Francusko ministarstvo potvrdilo: "U Atlantiku smo našli i četvrto tijelo, nastavljamo dalje"

"Imamo običaj stati otprilike 300-400 metara od vrha Zlatnog rata da se gosti slikaju, ali dok smo prilazili, s desne strane smo vidjeli da je gospođa u moru. Kad smo se približili brodom, vidjeli smo da leži na leđima. Bila je pri svijesti, ali nije odgovarala na naše povike jer je bila u šoku", ispričao je kapetan Desirea Jakov Cepernić Dalmaciji danas.

Posada je brzo reagirala, gospođi su dobacili kolut za spašavanje. Ona se za njega, rekao je kapetan, od straha jedva uhvatila. Kad su je izvukli na brod, doznali su da se radi o 79-godišnjoj Austrijanki koja je krenula na plivanje na plaži Zlatni rat. No puhalo je jako jugo i struje su je povukle na otvoreno more. Ona u sebi nije imala snage suprostaviti se valovima, pa je samo legla na leđa i nadala se da će je netko opaziti.

"Posada Desirea o svemu je izvijestila supetarsku policiju, koja je pozvala Hitnu pomoć. Nesretnu gospođu prevezli su u luku Bol i tamo je pregledana, ali odbila je ići u supetarsku bolnicu. Prema posljednjim saznanjima, vraćena je u svoj hotel", rekao je Cepernić, piše Dalmacija danas.