Obavijesti Video Pretražite Navigacija
plivačicu odnijele struje

Drama kod Brača: Slikali se ispred Zlatnog rata, a onda opazili ženu kako pluta na leđima

Kolut za spašavanje, ilustracija (Duško Jaramaz/PIXSELL)
Kolut za spašavanje, ilustracija (Duško Jaramaz/PIXSELL)
Brod Desire iz mora 400 metara od Zlatnog rata spasio je ženu koju su od obale odnijele struje. Od šoka se jedva primila za kolut za spašavanje.

Turistički brod Desire iz Krila Jesenice plovio je uobičajenom rutom iz Splita prema plaži Zlatni rat na Bolu, kad su u moru zapazili stariju žensku osobu.

Pročitajte i ovo Potraga za nestalima i spašavanje odsječenih nakon potresa na Tajvanu - 1 Utrka s vremenom FOTO Potraga za nestalima u potresu na Tajvanu: Stotine su odsječene, više od tisuću ozlijeđenih Ilustracija Teška nesreća Lavina u Švicarskoj odnijela tri života: Ne zna se ima li i nestalih

"Imamo običaj stati otprilike 300-400 metara od vrha Zlatnog rata da se gosti slikaju, ali dok smo prilazili, s desne strane smo vidjeli da je gospođa u moru. Kad smo se približili brodom, vidjeli smo da leži na leđima. Bila je pri svijesti, ali nije odgovarala na naše povike jer je bila u šoku", ispričao je kapetan Desirea Jakov Cepernić Dalmaciji danas.

Posada je brzo reagirala, gospođi su dobacili kolut za spašavanje. Ona se za njega, rekao je kapetan, od straha jedva uhvatila. Kad su je izvukli na brod, doznali su da se radi o 79-godišnjoj Austrijanki koja je krenula na plivanje na plaži Zlatni rat. No puhalo je jako jugo i struje su je povukle na otvoreno more. Ona u sebi nije imala snage suprostaviti se valovima, pa je samo legla na leđa i nadala se da će je netko opaziti.

"Posada Desirea o svemu je izvijestila supetarsku policiju, koja je pozvala Hitnu pomoć. Nesretnu gospođu prevezli su u luku Bol i tamo je pregledana, ali odbila je ići u supetarsku bolnicu. Prema posljednjim saznanjima, vraćena je u svoj hotel", rekao je Cepernić, piše Dalmacija danas.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene