Nešto zbilja važno
Nešto zbilja važno Foto: CTA komunikacije

Više od 120 ugostiteljskih objekata na Braču sudjeluje u humanitarnoj akciji “Svaka kuna se računa” te će sve svoje napojnice donirati Udruzi roditelja djece s teškoćama u razvoju “Brački pupoljci”.


Riječ je o humanitarnoj akciji koja je prvi put održala 2012. godine u organizaciji bračkog Crvenog križa, a dosad je putem nje prikupljeno više od 650.000 kuna za rad udruge, istaknuli su u priopćenju.

Ravnatelj Crvenog križa Brač Mate Mladina, koji je i sam ugostitelj, istaknuo je kako su Bračani ljudi koji uvijek iznova pokazuju svoje veliko srce i kontinuirano pomažu Pupoljcima.

“Za njih se odričemo napojnica, za njih smo mijenjali zakone i penjali se po svim hrvatskim planinama – sve kako bi djeca s našeg otoka dobila skrb koja im je potrebna”, rekao je Mladina te je pozvao Bračane i njihove goste da se sjete bračkih mališana tijekom posjeta ugostiteljskim objektima.

Istaknuo je i kako je otvoren bankovni račun akcije za osobe koji se žele donirati, ali nisu na Braču.

Udruga roditelja djece s teškoćama u razvoju ''Brački pupoljci'' djeluje duže od jednog desetljeća. Ističu da 68 djece na otoku na raspolaganju ima velik dio životno važnih terapija logopeda, fizioterapeuta, senzornog terapeuta, učitelja ortopedagoga i psihologa.

Klinci i hrana Njihove reakcije su neprocjenjive! Roditelji podijelili preslatke snimke djece koja će vam uljepšati dan
Hrvatski kapetan Vladimir Šeparović i njegova posada spasili dječaka Dječak dva dana plutao na gumenjaku, spasio ga hrvatski kapetan: ''Odmah je nazvao mamu i rekao da je živ''

“Kako bi malim otočanima i usluge poput rane intervencije, psihosocijalne podrške te pomoći pri uključivanju u odgojno-obrazovne programe bile dostupne bez putovanja na kopno, konačan cilj Udruge je otvaranje Centra za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači na Braču”, ističu u priopćenju. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju