Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brojni projekti na sjednici u Dubrovniku

Malo razloga za veselje: Vlada je obišla samo lijepe projekte ali školu opasnu po život učenika u Cavtatu nije

Paula Klaić Saulačić (Foto: Dnevnik.hr)
Paula Klaić Saulačić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Paula Klaić Saulačić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
U Dubrovniku je održana sjednica Vlade. Predstavljeni su projekti ukupne vrijednosti 4 i pol milijarde kuna. Premijer i ministri susreli su se načelnicima u Župi Dubrovačkoj i Konavlima. Obišli su i radove na Zračnoj luci Dubrovnik. Jedan od istaknutih strateških projekata opet je brza cesta do zračne luke. Izvještaj iz Cavtata za Dnevnik Nove TV pripremila je Paula Klaić Saulačić.

''Obzirom da se radi o obećanjima koje stanovnici Dubrovnika slušaju više od desetljeća, malo je razloga za veselje.

Pročitajte i ovo Pitanje hotela Belveder Slika Dubrovnika Trebao je biti luksuzni hotel, a već 20 godina je ruševina: "Fantastičan projekt za koji je bilo i novca, ali je bio zaustavljan više puta" Ilustracija Sjednica Vlade Plenković: "Predlažemo Ivana Turudića za novog glavnog državnog odvjetnika"

Na ovoj sjednici bilo je 40-ak točaka dnevnog reda, od toga su 30 zaključaci, a ostalo su većinom prijedlozi odluka. Dakle, konkretnih projekta ili realizacija nema. Možda je najkonkretnije što se dogodilo siguran novac za dnevnu bolnicu u Metkoviću, ali zasada samo iznos od milijun i 500 tisuća kuna.

Premijer bio na sastancima s načelnicima općina Župa Dubrovačka i Konavle. Pitali smo premijera oko istrage tragične nesreće u hidroelektrani u Platu koja se dogodila prije 20 danas. Svi se pozivaju na DORH i tajne izvide, tako da je teško reći kada će obitelji i javnost dobiti konkretan odgovor što se dogodilo i zašto je troje ljudi izgubilo živote.

Isto tako, možemo reći da je danas Vlada s premijerom obilazila projekte koji su lijepi i uspješni. Nije se ovdje u Cavtatu išlo u osnovnu školu, jednu od u Hrvatskoj ukupno pet opasnih za život učenika koja čeka obnovu. Projekt još nije gotov tako da će učenici sigurno čekati još neko vrijeme da dobiju školu koju zaista zaslužuju, obzirom da žive u jednoj od najbogatijih općina u Hrvatskoj'', zaključuje Paula Klaić Saulačić.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene