Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pazili na svaki detalj

FOTO/VIDEO Ovo još nije viđeno, a gradit će se u Hrvatskoj: Stan u luksuznoj rezidenciji prodaje se za nevjerojatan iznos

Brodosplitov rezidencijalni kruzer
Brodosplitov rezidencijalni kruzer Brodosplit
Aktualno Galerija Brodosplitov rezidencijalni kruzer Brodosplitov rezidencijalni kruzer Foto: Brodosplit Brodosplitov rezidencijalni kruzer - 8 Brodosplitov rezidencijalni kruzer - 8 Foto: Brodosplit Brodosplitov rezidencijalni kruzer - 6 Brodosplitov rezidencijalni kruzer - 6 Foto: Brodosplit Brodosplitov rezidencijalni kruzer - 7 Brodosplitov rezidencijalni kruzer - 7 Foto: Brodosplit +5 Brodosplitov rezidencijalni kruzer - 4 Galerija 1/10 >>
Brodosplit će izgraditi privatni rezidencijalni i ekološki održiv brod s cijenom rezidencija od jednog do osam milijuna dolara, izvijestio je Brodosplit u srijedu.

Storylines, pionir u industriji rezidencijalnih brodova, obnovio je ugovor o gradnji broda s brodogradilištem Brodosplit, a potpisivanje ugovora o gradnji označava značajnu prekretnicu u području pomorskih inovacija.

Brod, nazvan MV Narrative, bit će simbol spoja luksuznog života i ekološke odgovornosti, bit će dug 233 metra i pružiti smještaj za 531 privatnu rezidenciju, koristeći pogon tekućim prirodnim plinom (LNG), navodi se u priopćenju.

"Ugovor o gradnji broda obnovljen je kao nužnost zbog ogromnih promjena u globalnim okolnostima, koje su utjecale na komercijalne i tehničke dobavne lance te financije projekta", rekao je izvršni direktor Storylinesa Alister Punton.

Pročitajte i ovo Varaždinske Toplice Oživljavali ga i liječnici Užas u toplicama: Spasilac na dnu bazena uočio tijelo i pokušao reanimirati muškarca, no nije mu bilo spasa

Predsjednik uprave Brodosplita Tomislav Debeljak je kazao da je puno posla već obavljeno na dizajnu broda u pripremi za gradnju. Tehnički timovi s obje strane, nastavio je, intenzivno su surađivali s vanjskim stručnjacima iz područja hidrodinamike, buke i vibracija i ekspertima glavnih dobavljača opreme i društva za klasifikaciju Lloyd Register.

"Danas imamo brod s dizajnom koji implementira poboljšanja u vezi s održivošću, cyber sigurnošću, pogonom i pogonskim sustavima. Imamo ekološki prihvatljiv brod optimalne performanse u skladu s primjenjivim pravilima i propisima", dodao je Debeljak.

MV Narrative Luxury Lifestyle Ship flyover at Sunset, by Storylines from Storylines on Vimeo.

Za razliku od tradicionalnih kruzera, MV Narrative je namijenjen isključivo za život na moru, nudeći raznolik niz sadržaja i objekata. Od pošte i škole do solarnog hidroponskog vrta i obalne marine, brod potiče osjećaj zajednice i samodostatnosti. Posebno se ističe najveći wellness centar na moru, koji obuhvaća površinu od 10 tisuća četvornih metara posvećenu spa tretmanima, fitnessu i holističkim zdravstvenim uslugama. Odgovornost prema održivosti proteže se izvan pogona, s inicijativama poput pretvaranja otpada u energiju, tržnice bez otpada i farme do stola koje prikazuju posvećenost ekološki svjesnom načinu života, navodi se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Zgrada FSB-a Žrtava nema VIDEO Veliki napad na Rusiju! Pogođeno sjedište ruskih špijuna

"Cijene rezidencija na brodu MV Narrative kreću se od jednog do osam milijuna dolara, s ograničenim mogućnostima suvlasništva koje počinju od 598 tisuća dolara. U uzajamno korisnoj suradnji, Storylines i Brodosplit kreću na inovativno putovanje kako bi redefinirali luksuzni život na moru. Inženjering je već započeo, što potvrđuje predanost isporuci broda koji premašuje očekivanja kako u pogledu raskoši tako i ekološke odgovornosti", navodi se u priopćenju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene