Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poticanje zapošljavanja

Briga o braniteljima: Kosor dala ugovore za 600 nezaposlenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka ne odustaje od Vladina programa poticanja zapošljavanja. Posebno su joj važne one mjere koje pokazuju brigu države za branitelje i njihove obitelji.

Osobno je dodijelila 170 ugovora za različite mjere iz programa zapošljavanja nezaposlenih hrvatskih branitelja, vrijednih više od 10 milijuna kuna. Pomoću ovih ugovora posao će naći 600 nezaposlenih branitelja, te djece poginulih, zatočenih i nestalih branitelja. Izidora je dijete poginulog hrvatskog branitelja i njezina želja bila je otvoriti tvrtku za organizaciju svečanih događaja. Zahvaljujući današnjem poticaju iz Banskih dvora, uskoro će to i ostvariti.

'Dobila sam poticaj za otvaranje obrta i neki temeljni kapital s kojim bih mogla početi raditi u ovo doba recesije i krize, da mozemo normalno početi s poslovnim planovima,' rekla je Izidora Jovčić Štefančić. Prolasku na natječaju za dobivanje poticaja prethodilo je stvaranje iscrpnog poslovnog plana. Ovakva je pomoć, kaže, za njezin obrt neprocjenjiva. A kada se posao uhoda, i sama će zapošljavati. 'Namjeravam primiti branitelje i djecu poginulih branitelja, zato što znam kakva je situacija, a pošto sam i sama dijete poginulog branitelja, namjeravam pružiti šansu nekom,' dodala je Izidora.

Pročitajte i ovo Autotrolej Manjak vozača Nepalci i Indijci vozit će autobuse u hrvatskom gradu: Evo kad stiže prvih 10 Slika nije dostupna Vrijednosti 33,9 milijuna kuna Projekt "Zaželi": Uručeni ugovori za zapošljavanje 193 žena

>> Kosor: I hrvatski branitelji su građani RH

Među 170 uručenih ugovora našao se i onaj Vitomira Perkovića, branitelja iz Otoka. Obiteljska proizvodnja sladoleda sada je u punom pogonu. 'Želio sam napraviti nešto u svom životu da nastavitm tradiciju svojih roditelja koji su radili preko 50 godina ovaj obrt, koji sada produžujem i ja,' rekao je Vitomir. Situacija je na tržištu, kaže, teška, ali uz ovakve poticaje, svojim kolegama iz ratnih dana poručuje da se ne libe ulaziti u bilo kakve poslove, da se uz ovakvu pomoć zaista ne treba bojati posla. Branitelji su, kazala je premijerka, nepovratno zadužili Hrvatsku. Dostojan život minimum je koji im vlada mora dati. Poslu se danas raduje njih 600. Na idućem okupljanju možda ih bude i više.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene