Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BRANKO ŠERIĆ

Odvjetnik Filipa Zavadlava o strategiji obrane na suđenju za trostruko ubojstvo: "Imamo tri strateška pravca, jedan je motivacija"

Branko Šerić, odvjetnik Filipa Zavadlava - 3
Branko Šerić, odvjetnik Filipa Zavadlava - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Branko Šerić, odvjetnik Filipa Zavadlava - 1 Branko Šerić, odvjetnik Filipa Zavadlava - 1 Foto: DNEVNIK.hr Branko Šerić, odvjetnik Filipa Zavadlava - 3 Branko Šerić, odvjetnik Filipa Zavadlava - 3 Foto: DNEVNIK.hr Branko Šerić, odvjetnik Filipa Zavadlava - 2 Branko Šerić, odvjetnik Filipa Zavadlava - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Mario Jurič Galerija 1/4 >>
Filip Zavadlav osumnjičen je da je prije sedam mjeseci u Splitu ubio trojicu mladića. Njegov odvjetnik Branko Šerić otkrio je kakvu taktiku priprema obrana.

Pod velikim mjerama osiguranja počelo je suđenje Filipu Zavadlavu, osumnjičenom za trostruko ubojstvo u Splitu. U sudnicu je doveden vezanih ruku i nogu. Suđenje je počelo sedam mjeseci nakon likvidacije u centru Splita. Danas su ispitani roditelji dvojice ubijenih.

Pročitajte i ovo Privođenje: Ivica Pavlačić - Para Nepravomoćna presuda Dobio 19 godina zbog ubojstva na Lemić Brdu: "Bili ste ljuti na njihove braniteljske mirovine? Možda vam se i od alkohola o pomutio um" Filip Zavadlav nastavak suđenja VIDEO Incident na sudu: Zavadlav prekidao sutkinju i prigovarao joj pa ga je izbacila iz sudnice

Reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič razgovarao je s Brankom Šerićem, odvjetnikom Filipa Zavadlava, te ga upitao na čemu će inzistirati u obrani.

"Ne bih baš o svim koracima obrane večeras govorio, danas se mogla naslutiti jedna od strategija obrane. Tri strateška pravca imamo kod postavljanja obrane, a jedan je motivacija Filipa Zavadlava. Drugi pravac je bio o stanju njegove svijesti", kazao je Šerić.

Dodao je i kako su im današnja zbivanja pomogla te da je potrebno rasvijetliti sve okolnosti, jer optužba tvrdi da je ubojstvo počinjeno iz bezobzirne osvete. "Je li se radilo o tome ili nije, već smo danas mogli čuti. Osveta znači da se uzvraća na neki napad, provokaciju od strane žrtve. Čuli smo danas da takve provokacije nije bilo."

Naveo je i da je Zavadlav pod terapijom te da imaju prešutni dogovor da u sudnici prati što Šerić kaže. Što se financiranja Zavadlavove obrane tiče, rekao je kako je ispostavio račun i to mu je dosad plaćen - 26 tisuća kuna. Istaknuo je da ne smije raditi pro bono, jer "ako prijavim rad pro bono, platim sva davanja državi kao da sam primio novac".

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene