Obavijesti Video Pretražite Navigacija
završeno suđenje

FOTO Zavadlav opet pokušao prekinuti ročište: "Moja ruka nije potegla obarač" - objavljeno kada će biti presuda

Aktualno Galerija Završeno ponovljeno suđenje Filipu Zavadlavu za trostruko ubojstvo - 9 Završeno ponovljeno suđenje Filipu Zavadlavu za trostruko ubojstvo - 9 Foto: Paun Paunovic/Cropix Završeno ponovljeno suđenje Filipu Zavadlavu za trostruko ubojstvo - 8 Završeno ponovljeno suđenje Filipu Zavadlavu za trostruko ubojstvo - 8 Foto: Paun Paunovic/Cropix Završeno ponovljeno suđenje Filipu Zavadlavu za trostruko ubojstvo - 7 Završeno ponovljeno suđenje Filipu Zavadlavu za trostruko ubojstvo - 7 Foto: Paun Paunovic/Cropix Završeno ponovljeno suđenje Filipu Zavadlavu za trostruko ubojstvo - 6 Završeno ponovljeno suđenje Filipu Zavadlavu za trostruko ubojstvo - 6 Foto: Paun Paunovic/Cropix +2 Završeno ponovljeno suđenje Filipu Zavadlavu za trostruko ubojstvo - 4 Galerija 1/7 >>
Na Županijskom sudu u Splitu u četvrtak je završeno ponovljeno suđenje Filipu Zavadlavu, kojemu se sudi za trostruko ubojstvo u splitskom Varošu 2020. godine.

Na suđenju Filipu Zavadlavu Ispitani su posljednji svjedoci i čitane završne riječi te je preostalo još samo čitanje presude.

Nakon pokušaja optuženog da prekine ročište i izuzme predsjednicu sudskog vijeća, postupak je nastavljen. Ispitano je dvoje svjedoka koje su pozvali okrivljenik i opunomoćenik žrtava, odvjetnik Željko Lubina.

Pročitajte i ovo Ilustracija Na sjeveru Hrvatske Nove žrtve internetskih prijevara: Nasjeli i ostali bez 12 tisuća eura

Zavadlav je u obraćanju sutkinji rekao da njegova ruka nije potegnula okidač na oružju kojim je ubio trojicu muškaraca i da je sve bio nesporazum. Tužiteljica je istaknula da je zločin počinjen "promišljeno i hladnokrvno" te da je dokazana tvrdnja iz optužnice da je Zavadlav ubio trojicu mladića iz osvete. Naglasila je da nitko nema pravo uzimati pravdu u svoje ruke jer "smo uređena država, a ne Divlji zapad".

Na ročištu se pojavio i svjedok Marijo B. koji pozvan jer je navodno toga dana trebao biti na motoru s ubijenim Juricom Torlakom. Kako piše Dalmacija Danas, zabrinuto je pitao zašto ga se ispituje pred sudom te ponavljao da ne želi odgovarati na pitanja.

Na kraju ročišta rečeno je kako će presuda biti objavljena idućeg utorka u 13:30

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene