Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Križni put' če trajati mjesec i pol dana

Braniteljski pokret najavljuje dolazak na Markov trg

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pokret 'Stop progonu hrvatskih branitelja' u sklopu akcije 'Križni put' najavio je i dolazak na Markov trg.

Tijekom akcije 'Križni put' branitelji namjeravaju obići mjesta stradanja hrvatskog naroda u Domovinskom ratu, a zadnja postaja te akcije bi trebala biti dolazak na prosvjed na Markov Trg.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Korak po korak Zadarski branitelji s mladima propješačili 11 kilometara križnog puta Slika nije dostupna Ne žele ga u Hrvatskoj Branitelji organiziraju prosvjed protiv Brammertzova dolaska

>> 'Slijedi finale hajke na branitelje'

Predsjednik pokreta Zvonimir Trusić je rekao kako će 'Križni put' doći na Markov trg iako su tamo prosvjedi zabranjeni. 'Mi ćemo na Markov trg doći, a do sada smo ispunjavali i teže zadaće', rekao je Trusić.

Ustvrdio je kako 'ovakva država ne može opstati jer se preko 3.000 hrvatskih branitelja pravno procesuira, a oko 300 ih je u zatvoru temeljem svog sudjelovanja u Domovinskom ratu, dok se više od 10 tisuća aboliranih četnika slobodno šeće, pa i sudjeluje u vlasti'.

Trusić je ocijenio da je nekažnjavanje onih koji su napadali Hrvatsku uzrok apatiji u zemlji, rekavši da kako nitko nema snage to promijeniti. 'Ako nitko nema snage onda je hrvatski branitelji svakako imaju, izboriti se i po drugi put obraniti Hrvatsku', rekao je Trusić. Također je dodao da inzistiraju na povlačenju Zakona o oprostu ili o aboliciji za oružanu pobunu protiv Republike Hrvatske.

Kritizirajući subotnji braniteljski prosvjed, Trusić tvrdi da je jedan od njegovih ciljeva bio i ponovo lansirati Antu Đapića u politiku. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene