Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjed branitelja u Rijeci

'Slijedi finale hajke na branitelje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko stotinu hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji okupilo na Mostu hrvatskih branitelja u Rijeci na skupu potpore optuženima hrvatskim generalima i braniteljima, koji se održao pod motom 'Stop progonu hrvatskih branitelja!'

Izrazili su, među ostalim, podršku Anti Gotovini, Branimiru Glavašu i Tomislavu Merčepu, ali i nedavno uhićenom Tihomiru Purdi te Veljku Mariću.

Pročitajte i ovo Marija Selak Raspudić Reforma Hrvatskog sabora Selak Raspudić: "Željezna ograda, simbol HDZ-ove Vlade, stvar je prošlosti" Nikola Grmoja PARLAMENTARNI IZBORI Grmoja podnio prijavu DORH-u zbog malverzacija u Fortenovi

Denis Malnar iz Udruge ratnih veterana – Hrvatski Domobran kazao je da se ne smije praviti razlika između branitelja koji su se borili za čast i spas svoje domovine te, uime prisutnih, izrazio punu podršku braniteljima optuženima za ratne zločine, posebice 'trenutno najranjivijima' – Tihomiru Purdi i Veljku Mariću, koje srbijansko tužiteljstvo tereti za ratne zločine. Također, od Vlade RH i predsjednika Josipovića zatražio je da zauzmu čvršći stav po pitanju zaštite branitelja.

>> 'Nadam se da će Purda uskoro biti u Vukovaru s obitelji'

>> Obrana Tihomira Purde uložila žalbu na produženje pritvora

'Hrvatske institucije trebaju stati u našu obranu, jednako kao što smo mi u vrijeme rata branili domovinu. Umjesto mlakog stava kojeg zauzimaju, valjaju iskazati dostojanstvo i ponos te se izboriti za pravdu i istinu. Slijedi nam finale hajke na branitelje koja traje već jedanaest godina, no mi odbijamo biti žrtve poglavlja 23 za ulazak hrvatske u Europsku uniju', poručio je Malnar, koji je današnje okupljanje nazvao 'malim skupom upozorenja' nakon kojeg će uslijediti i veći prosvjedi.

Na mostu su zapalili svijeće za sve poginule branitelje u Domovinskom ratu i sve nevine žrtve rata te izmolili molitvu za oslobađanje uhićenih branitelja. Pjevajući domoljubne pjesme okupljeni prosvjednici uputili su se Korzom prema Vukovarskoj ulici, gdje su zapalili svijeće za žrtve Vukovara. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene