Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osuđen za ratne zločine

Branitelj Marić kaznu će ipak izdržavati u Srbiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski branitelj Veljko Marić koji je u Beogradu pravomoćno osuđen na dvanaest godina zatvora zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva kaznu će ipak izdržavati u Srbiji.

Srbijansko pravosuđe odbilo je zahtjev za njegovo prebacivanje na izdržavanje zatvorske kazne u Hrvatsku. U Ministarstvu pravosuđa još nisu dobili službenu odluku, ali su iznenađeni ovakvom odlukom jer su obećanja iz Srbije upućivala da će zahtjev biti pozitivno riješen.

Pročitajte i ovo Prosvjed srpske oporbe zbog rezultata izbora u Srbiji - 11 Poseban dan Prvi veliki poraz Vučića nakon 10 godina: Beograd ide na nove izbore U Beogradu nastavljeno suđenje roditeljima K. K. Emotivna svjedočanstva Suđenje roditeljima dječaka ubojice: "Supruga me nazvala i rekla - naša Ema je ubijena. Ja sam samo pao na pod"

Predstavnici braniteljskih Udruga došli su na sastanak u DORH kako bi doznali u kojoj je fazi slučaj. Ljute se na institucije koje po njima nisu napravile sve što su mogle, i tvrde da se u međuvremenu protiv Marića pokrenula još jedna istraga u Srbiji.

>> Branitelji tražili hitan sastanak zbog Veljka Marića

'Mi ovim putem tražimo od svih suboraca koji znaju ratni put Veljka Marića gdje je bio neka se jave u DORH. Ako imaju saznanje, neka kažu što god znaju u obranu Veljka Marića jer mislim da je to jedini spas', rekao je Mario Maks Slaviček, dopredsjednik Akcije za bolju Hrvatsku. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene