Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Božo Petrov dao je izjavu novinarima ispred Vlade nakon sastanka oko Zakona o postupku izvanredne uprave u kasnim večernjim satima. Potvrdio je pred kamerama da je podnio kaznenu prijavu protiv Ivice Todorića kao građanin.


"Što se tiče gospodina Todorića, ono što je već izašlo u medijima već pobuđuje sumnje pa ako je gospodin Todorić čist i sve u redu, neka institucije obave svoj posao. Ako nije, onda će se institucije baviti s njim.", poručio je Petrov na pitanje o kaznenoj prijavi protiv Ivice Todorića.

Vezani članci Dom u Vukovarskoj, Ivan Škaričić Ovo mu je već treća: Ostojić podnio kaznenu prijavu protiv Ivana Škaričića Božo Petrov (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) Veliki intervju: Petrov odgovorio na pitanje bi li ponovio priču s HDZ-om ili bi pokušao sa SDP-om

Petrov je rekao i da je obavijestio premijera Andreja Plenkovića o toj kaznenoj prijavi te da je na sastanku dogovoreno uvrštavanje Zakona o postupku izvanredne uprave na dnevni red sjednice Vlade u petak.

"Što se tiče gospodina Todorića, mi ne pravimo zakon zbog gospodina Todorića, nego da bismo zaštitili gospodarski sustav i radna mjesta. To je ono što je prioritet i to je ono što je najvažnije i to je razlog zbog kojeg će se donositi ovakav zakon, jer ne možemo dozvoliti da bilo koja kompanija u Hrvatskoj može toliko ugroziti gospodarski sustav, da radi nje možemo očekivati recesiju", rekao je Petrov.

Božo Petrov podnio je u četvrtak, kao građanin, kaznenu prijavu protiv Ivice Todorića i uprave Agrokora zbog sumnji u kazneno djelo lažiranja financijskih izvješća o poslovanju tog koncerna, potvrđeno nam je iz Mosta ranije u četvrtak navečer.

Petrov je večeras, u društvu Nikole Grmoje i Miroslava Šimića stigao u Banske dvore u svojstvu predsjednika Sabora, na sastanak s premijerom i članovima Vlade, oko usuglašavanja novog prijedloga zakona, koji će se sutra naći na dnevnom redu Vlade.

Riječ je o Zakonu o postupku izvanredne uprave.

Isto tako, ako Vlada usvoji prijedlog spomenutog Zakona na sjednici u petak, koja bi trebala početi u 15 sati i na kojou će vjerojoatno tijekom same sjednice biti uvršten taj Zakon na dnevni red, onda postoji mogućnost da Petrov sazove i izvanrednu sjednicu Sabora, kako bi se isti zakon što prije usvojio i stupio na snagu.