Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čini nam se da još uvijek pričamo različitim jezikom, poručio je čelnik MOST-a Božo Petrov.


Mostu je najvažnije provesti reforme, a ne prihvatiti ponude vezane za pozicije, poručio je u petak čelnik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov, ocijenivši promašenom ponudu predsjednika SDP-a Zorana Milanovića da prihvati dužnost predsjednika Hrvatskog sabora i podrži koaliciju Hrvatska raste u formiranju nove vlade.

Vezani članci Na komemoraciji u Jasenovcu bit će tri kolone - 4 Milanović Plenkovića pozvao u zajedničku kolonu u Jasenovcu, ovaj mu odgovorio: "Mi nismo pokrenuli životinjsku farmu u Hrvatskoj, nismo pokrenuli uvrede..." Zoran Milanović Predsjednik Milanović: "Ministar Beroš očito nema podršku šefa, odbacit će ga kao ručnik". Komentirao i svoju vezu s Janafom

"Čini nam se da još uvijek pričamo različitim jezikom, jer Mostu je najvažnije provesti reforme i postići konsenzus oko istih, nego prihvatiti ponude vezane za pozicije, to jest fotelje. Ipak, nadamo se da je ovo korak prema onome za što se Most zalaže od početka, a to je reformska Vlada i konsenzus oko promjena koje su ključne za oporavak Hrvatske u cjelini", poručio je Petrov, čiju je poruku u priopćenju prenio Most.

MILANOVIĆ NUDI PARTNERSTVO MOST-u: 'Pozivam Božu Petrova da bude predsjednik Sabora'

Ponovio je stav Mosta otkako su počeli pregovori o sastavljanju nove vlade - želimo prvo usuglasiti reforme i dinamiku njihove provedbe, a tek onda možemo pričati o onome što je zadnjih dvadeset godina bila glavna tema – pozicije u Vladi ili parlamentu.

"Mi smo obavili svoj dio posla, prezentirali smo program i reforme i sada je potez na HDZ-u i SDP-u. Od njih čekamo službeno pisano očitovanje. Odluku o bilo kakvim potezima Mosta u sljedećim danima donijet će zajedničko tijelo saborskih zastupnika i Nacionalnog vijeća Mosta, a ne jedan čovjek, tako da je ponuda Zorana Milanovića meni promašena", istaknuo je Petrov.

Ponedjeljak, 30. studenoga, krajnji rok za službeno očitovanje HDZ-a i SDP-a

Nakon održanih pregovora s HDZ-om i SDP-om, na kojima su prezentirane jasne smjernice za nužne reforme, Most nezavisnih lista sada od te dvije stranke očekuje službeno pisano očitovanje na iznesene prijedloge, a krajnji rok za očitovanje je ponedjeljak, 30. studenoga, priopćeno je u petak iz Mosta.

Dostavljeni su pisani prijedlozi u tabličnom obliku po stavkama. Za svaku stavku očekuje se odgovor – da ili ne s obrazloženjem ili drugim prijedlogom. Krajnji rok za službeno očitovanje jest ponedjeljak, 30. studenoga, ističe se u priopćenju.

Tijekom pregovora, Most nezavisnih lista sastao se s nizom stručnjaka kako bi pripremio kvalitetan prijedlog reformi. Unatoč neviđenom pritisku i neprestanom propitivanju kredibiliteta, Most je održao obećanje dano svojim biračima te i dalje inzistira na promjenama koje su nužne za oporavak Hrvatske, dodaje se.

"Potpuno smo svjesni težine procesa koji smo pokrenuli, a koji propituje dugogodišnju praksu vladanja koja nije bila usmjerena boljitku Hrvatske već partikularnim interesima. Mi smo obavili svoj dio posla, prezentirali smo program i reforme i sada je potez na HDZ-u i SDP-u. Od njih čekamo službeno pisano očitovanje. Nakon što dobijemo povratnu informaciju od SDP-a i HDZ-a, slijede koraci o kojima ćemo obavijestiti javnost", izjavio je Božo Petrov, čelnik Mosta nezavisnih lista. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook