Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gost Dnevnika Nove TV

Božo Petrov o ukidanju predizborne šutnje i je li jedna njihova mjera populistička: "Ako želimo da nam država ima budućnost..."

Aktualno Galerija Božo Petrov u Dnevniku Nove TV - 3 Božo Petrov u Dnevniku Nove TV - 3 Foto: DNEVNIK.hr Božo Petrov u Dnevniku Nove TV - 2 Božo Petrov u Dnevniku Nove TV - 2 Foto: DNEVNIK.hr Božo Petrov u Dnevniku Nove TV - 1 Božo Petrov u Dnevniku Nove TV - 1 Foto: DNEVNIK.hr Božo Petrov u Dnevniku Nove TV - 4 Božo Petrov u Dnevniku Nove TV - 4 Foto: DNEVNIK.hr +1 Božo Petrov u Dnevniku Nove TV - 5 Galerija 1/6 >>
Predsjednik Mosta Božo Petrov u Dnevniku Nove TV o političkim aktualnostima razgovarao je s reporterkom Sabinom Tandarom Knezović.

Predsjednik Mosta Božo Petrov bio je gost Dnevnika Nove TV, a s njim je razgovarala reporterka Sabina Tandara Knezović. Na početku ga je pitala o kritikama Hrvatske gospodarske komore na račun Ministarstva gospodarstva i Ministarstva graditeljstva. Podsjetimo, iz HGK-a tvrde da su zbog dva ministarstva blokirane investicije u gradnju novih solarnih elektrana i vjetroelektrana vrijedne 1,3 milijarde eura.

"Mislim da se interesno nisu do kraja podijelili pa zbog toga investicije vjerojatno čekaju u Ministarstvu gospodarstva. Ključna stvar koju građani trebaju znati je da je HEP-ova mreža toliko slaba da ne može podnijeti sve te investicije", rekao je.

"Nisu to uopće teške optužbe. Ako to nije tako, neka objave natječaje i neka se provedu investicije. Zašto bi inače, kako ste i sami rekli, prijateljska utvrda HDZ-a napadala HDZ-ovo ministarstvo?" dodao je.

Pročitajte i ovo Marin Miletić otkrio razlog Marin Miletić podnio ostavku na mjesto dopredsjednika Mosta: "Imajte me u molitvi"

Također je komentirao ideju Mosta da sva djeca dobiju dječji doplatak.

"To treba biti prava podrška obitelji za razvoj djece. Treba biti demografska mjera, a ne socijalna kategorija ili socijalna pomoć. Zato ćemo u utorak u saborsku proceduru poslati prijedlog prema kojem prvo dijete treba dobiti 100, drugo 120, treće 150, a četvrto i svako sljedeće dijete 180 eura", rekao je.

"To košta 200 milijuna eura više nego što se sada izdvaja, a država je u posljednjih godinu dana, zbog toga što nije regulirala cijene, zaradila četiri milijarde eura više", dodao je.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja inflacija divlja Grmoja opleo po Plenkoviću: 'Poskupljenja zbog uvođenja eura isključivo su njegova odgovornost'

Reporterka ga je zatim upitala radi li se o populističkoj mjeri.

"To uopće nije populistički. Ako želimo da nam država ima budućnost, to možemo samo ako imamo zdrave i brojnije obitelji", rekao je.

Tandara Knezović pitala ga je i zašto onda, po njegovoj logici, ne bi i cijena vrtića bila jednaka za sve.

"Treba pomoći onima koji su socijalno ugroženi i koji imaju manja primanja. Postoji mogućnost pomoći jedinicama lokalne samouprave. Zanimljivo je da vam država dodjeljuje sredstva, a vi nemate kontrolu nad njima", odgovorio je.

S kim Most može koalirati?

Reporterka Dnevnika Nove TV pitala ga je i zašto se Most zalaže za ukidanje izborne šutnje.

"To je jedan relikt koji je ostao i koji u doba današnje tehnologije nema smisla. Njome se potiče da manje ljudi izađe na izbore. Mi pratimo izborne procese i predlažemo pravila da budu što bolji, otvoreniji i pravedniji", rekao je.

Pročitajte i ovo Marija Selak Raspudić - 1 mnogi su patili za njom Zvali su je femme fatale, a bila je i strastvena kvizašica: Pogledajte kako se poznata političarka snašla u kvizu Dnevnika Nove TV

Što se tiče nadolazećih izbora, Petrov je rekao da će Most na njih izaći samostalno.

"Most vidi državu koja ne smije imati korupcije i klijentelizma, koja treba promicati slobodno tržište te balans prava poduzetnika i radnika, i državu koja štiti obiteljske vrijednosti. Svi koji je takvom vide slobodno nam se mogu pridružiti. Mislim da oko toga ne postoji kompromis", rekao je predsjednik Mosta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U Saboru Raspudić pozvao da se ispita što su ruski trgovci radili u ZTC-u: "Bacaju se spinovi da se prikrije kriminal"

Na kraju je odgovorio na pitanje vidi li sebe kao kandidata za premijera.

"Tako jake ličnosti i tako kvalitetan klub zastupnika u Hrvatskom saboru nema nitko, tako da su to za nas slatke brige. Vidim u tome i sebe, ali vidim i druge. Tko će to biti, to ćemo odlučiti u Mostu", ustvrdio je na kraju razgovora uživo.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene