Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policijska istraga

Božinović otkrio što policija radi vezano za slučaj bombaša iz Rijeke

Iznudama do kriptovaluta - 4
Iznudama do kriptovaluta - 4 Foto: DNEVNIK.hr
Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova, otkrio je da policija provodi pretrage pokretnih stvari i analize oko bombaša iz Rijeke.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je u srijedu da policija pretragama i analizama nastavlja kriminalističko istraživanje nad dvojicom osumnjičenih za postavljanje eksplozivnih naprava radi iznude tvrtki Liburnia Riviera hoteli (LRH) i Plodine.

''Istraživanje će ići u svim smjerovima u kojima bude trebalo ići. Policijski službenici u ovom trenutku provode pretrage pokretnih stvari i analize kako bi došli do odgovora na sva ona pitanja koja su važna. Najvažnije je da je vrlo efikasnom akcijom hrvatske policije otklonjena neposredna opasnost'', kazao je Božinović.

Dvojica muškaraca, njemački i dvojni njemački i hrvatski državljanin, uhićeni su i zadržani u istražnom zatvoru zbog sumnje da su iznuđivali tvrtke LRH i Plodine prijeteći eksplozivnim napravama, od kojih su dvije eksplodirale.

Pročitajte i ovo Eksplozija u Rijeci - 5 Bombaši iza rešetaka Serija eksplozija u Rijeci: "U blizini staklenih površina to je izuzetno opasno. Ti geleri ubijaju"

Pročitajte i ovo Ilustracija Podignuta optužnica Eksplozije u noći u Zagrebu i okolici: Ukradenim autima dvojac pljačkao bankomate, poznati detalji

Naprave su postavljali u više navrata tijekom protekla dva mjeseca te su tražili isplatu od tri do 4,6 milijuna eura u kriptovalutama, izvijestila je ranije policija. Istaknuto je da je jedini motiv bio stjecanje materijalne koristi iznudama te da se isključuju teroristički ili politički motivi.

Božinović je u utorak izvijestio da su tijekom kriminalističkog istraživanja nad dvojicom osumnjičenih za postavljanje eksplozivnih naprava pronađene još tri eksplozivne naprave. Precizirao je da su naprave pronađene na širem riječkom području.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene