Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Podignuta optužnica

Eksplozije u noći u Zagrebu i okolici: Ukradenim autima dvojac pljačkao bankomate, poznati detalji

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu podignulo je optužnicu protiv 33-godišnjaka i 39-godišnjaka zbog krađe automobila i krađe novca iz bankomata.

Dvojicu muškaraca optužnica tereti da su od 4. do 5. svibnja prošle godine ukrali automobil i njime se 9. svibnja u 03:48 dovezli do bankomata banke u mjestu Graberje Ivaničko.

Bankomat su ispunili smjesom plina koju su aktivirali električnim impulsom preko električnog kabla te je došlo do eksplozije i izbijanja upravljačke ploče i vrata sefa bankomata.

Iz bankomata su ukrali oko 517.300 kuna (cca 68.700 eura).

Pročitajte i ovo Razneseni bankomati na Turističkom uredu Tučepi - 1 Policija na terenu Kad je grunulo usred noći, nije više bilo sna: Eksplozija na jugu Hrvatske uznemirila građane

33-godišnjaka se tereti i da je sam u razdoblju od 17. do 18. veljače prošle godine ukrao automobil i njime se 18. veljače u 2:53 dovezao do bankomata druge banke u Zagrebu.

Ispunio ga je plinom i izazvao eksploziju te izbijanje upravljačke ploče i vrata sefa bankomata. Ukrao je iznos od oko 181.500 kuna (cca 24.100 eura).

Pročitajte i ovo Lopovi u akciji Kakva ideja VIDEO Lopovi bagerom razvalili bankomat kako bi se dočepali novca: Pogledajte kakav su kaos napravili

U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv obojice zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene