Obavijesti Video Pretražite Navigacija
velika podrška

Božinović uputio snažnu poruku: "Pomažemo i pomagat ćemo Ukrajinu i zbog sebe"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je da Hrvatska pomaže Ukrajini te će joj nastaviti pomagati "i zbog sebe", osvrćući se na stav predsjednika RH Zorana Milanovića koji je rekao da neće dopustiti obuku ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj.

"Ponekad mi se čini da smo zaboravili kako je kod nas prije tri desetljeća bio rat i koliko nam je bila važna podrška međunarodne zajednice i svaki signal suosjećanja. To ne bismo smjeli zaboraviti. Osim toga, ušli smo u EU i NATO kako bismo bili skupa s onima koji su spremni braniti iste vrijednosti", kazao je Božinović odgovarajući na novinarka pitanja na obilježavanu dana sigurnosti cestovnog prometa.

Ustvrdio je da je Hrvatska demokratska država koja se udružila s europskim i transatlantskim demokracijama ''kako bi štitila naš način života''.

Pročitajte i ovo Davor Božinović Izjave nakon sjednice Vlade Božinović o Mayerovom svjedočenju: "Ja tog gospodina ne znam, gluposti ne komentiram"

Pročitajte i ovo Tomo Medved Pogibija Blage Zadre Medved objasnio zašto nije bio u Vukovaru, Božinović o porukama Porfirija: "Korak u pozitivnom smjeru"

"Demokratske države su pomagale Hrvatskoj kada je bila suočena s agresijom jer nisu htjele dopustiti da jedan diktator na čelu velikosrpskog projekta, Slobodan Milošević, uspije. Takvi ljudi se ne mogu zaustaviti, to je takav mentalni sklop. Kada se takvi zaustave, što oni mogu ponuditi svojim građanima? Oni ne mogu ponuditi bolji život, oni se održavaju na vlasti samo ukoliko idu naprijed. Takve treba zaustaviti", poručio je.

Naglasio je da Hrvatska svojim participiranjem u NATO-u i EU ne favorizira rat te da je riječ o netočnim tezama.

"Hrvatska pomaže i pomagat će Ukrajinu, za koju imamo puno razumijevanja, ne samo zbog Ukrajine, već i zbog sebe. Da je Ukrajina pokleknula, jedino pitanje koje bi ostalo je tko je sljedeći", zaključio je Božinović.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene