Nadbiskupi su ove godine vjernicima poručili paletu poruka, od uloge Crkve do uloge čovjeka kao Božjeg sluge.

Galerija


Zagrebački kardinal Josip Bozanić na polnoćki u zagrebačkoj prvostolnici podsjetio je da u Božiću čovjek spoznaje istinu o samom sebi.

Vezani članci Usporedba groblja Mirogoj na Dan svih svetih 2019. i 2020. godine Na grobljima nije bilo gužvi, mjere se poštivale. Slike od ove i prošle godine još jednom pokazuju kako ova godina nije uobičajena Kardinal Josip Bozanić Kardinal Josip Bozanić objavio upute o liturgijskim slavljima: Nova pravila za vjenčanja, pričesti, krštenja...

„Draga, braćo i sestre ova je katedrala kao i Betlehem, mjesto gdje Bog dolazi da bi susreo ljude. On dolazi da bi nam se približio u djetetu Isusu. Da nas ne bi prestrašio svojom slavom, on kraljem kraljeva, postao je malo dijete da bi nam pokazao put života i radosti. A ne put umišljenosti, drskosti, oholosti, taštine i praznine“ rekao je Bozanić. Kardinal je naglasio je da je radost Božića posebno dar siromašnima, starima i bolesnima.

Misa na Božić (Foto: Dnevnik.hr)
Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić u katedrali sv. Stošije u Zadru poručio je da ljudi nisu stvoreni za ovu zemlju. „Mi kao pozemljari, zemaljska bića, najedanput osjećamo, pa mi nismo za ovu zemlju stvoreni. Mi smo za više stvari stvoreni za nebo, i naša duša ove noći diže svoje oči prema nebu“ izjavio je Puljić.

Misa na Božić (Foto: Dnevnik.hr)
Zadarski nadbiskup Mons. Želimir Pujić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić istaknuo je kako bismo trebali biti dar jedni drugima.

„U radosti dara Božića otkrivamo dubinu i važnost obiteljske darovanosti bračnih drugova, djece, roditelja, djedova, baka, te tolikih dragih nam osoba“ ističe Barišić.

Misa na Božić (Foto: Dnevnik.hr)
Splitsko - Makarski nadbiskup Mons. Marin Barišić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Đakovačko-osječki nadbiskup mons. Đuro Hranić, podsjetio je da Bog voli svakog od nas.
„Bog i danas treba čovjeka. On je cijeli svijet u ljubavi stvorio radi nas ljudi. Mi smo stvorenja njegove ljubavi. On nas ljubi, zato ima nade za svakoga od nas i za naš narod i za naše društvo i za cijelo čovječanstvo bez obzira na naše slabosti i na našu grešnost“ poručuje nadbiskup Hranić.

Misa na Božić (Foto: Dnevnik.hr)
Đakovačko-Osječki nadbiskup Mons. Đuro Hranić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

I danas kaže svakom od nas, dopusti da te iznenadim.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr