Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ministar Bošnjaković rekao je da bi Huanito Luksetić, osuđen jer je uzgajao marihuranu kako bi si ublažio simptome multiple skleroze, kaznu odradio u zatvorskoj bolnici.


Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković u ponedjeljak je komentirao proceduru u vezi s pomilovanjem Huanita Luksetića, najavljenu s Pantovčaka, koji je uzgajao marihuanu kako bi si olakšao simptome multiple skleroze.

Vezani članci Dražen Bošnjaković Bošnjaković odbrusio Milanoviću: "Spor oko imenovanja predsjednika Vrhovnog suda nema puno smisla, priča je neracionalna" Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Predsjednica je najavila da će pomilovati Huanita Luksetića: Čin milosrđa ili samopromocija pred izbore?

Bošnjaković je rekao da je na adresu Ministarstva stigla molba koju je uputio Luksetićev odvjetnik. Ministar je najavio i da će njegov resor "u najkraćem roku nabaviti potrebna izvješća i proslijediti ih Uredu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović".

Ministar je rekao kako je u javnosti njegova kazna predstavljena kao da bi ''bio bačen u tamnicu".

"To jednostavno nije točno. Ne bi on ćeliju ni vidio. Kada ljudi imaju zdravstvene tegobe, idu u zatvorsku bolnicu. Ako im ne možemo pružiti sve usluge, idu u redovnu bolnicu", poručio je ministar, piše N1.