"Dragi prijatelji, naši su vinogradi Boškinac ovog svibnja teško stradali uslijed bure sa posolicom", počeo je jučer svoju objavu na Facebooku poznati poduzetnik Boris Šuljić. A onda iznenadio ostatkom statusa.

Galerija


"Mi naše vinograde svejedno održavamo, bez obzira na to što oni neće dati gotovo nikakav plod, oni danas bolje izgledaju, i sigurni smo da će iduće godine i još mnogo godina davati lijepi plod", nastavio je Šuljić. 

Vezani članci Domagoj Jakopović Ribafish Emotivni Ribafish o situaciji koja ga je dirnula u Glini: ''Raspadneš se kad dođu tražiti malo hrane i toaletnog papira..." Domagoj jakopović Ribafish sa sinom Rokom (Foto: Dnevnik.hr) Ribafish uoči velikog pothvata: "Moj Rok i ja smo voljeli putovati. No priča se naglo završila. Zbog njega želim spojiti sve hrvatske otoke"

Kaže da ga je njegov prijatelj nagovorio na dobro djelo. 

"Odlučio sam od svega ubranog grožđa, a toga će biti oko 1500 kg na površini od 4 hektara, napraviti jedno vino i nazvati ga POTRIBICA. U ovom trenutku nitko ne zna kako će to izgledati jer će to biti mješavina od Caberneta, Merlota, Chardonaya, Sauvignona, Maraštine i Gegića, ali sam uvjeren da ćemo napuniti 1200 do 1400 boca POTRIBICE. Odlučio sam za to vino istaknuti cijenu od 75 kn i cijeli prihod od prodaje vina donirati Domagoju Jakopoviću Ribafishu i njegovoj udruzi RokOtok, za promicanje aktivnog i zdravog života djece, koja je nastala iz velike boli i koja čudesnom snagom jednog divnog čovjeka i oca sve pretvara u ljubav. Stoga pozivam sve svoje drage kolege i prijatelje da se uključe u ovu akciju. Vino će biti dostupno već za Božić ove godine", napisao je Šuljić i ganuo mnoge. 

U nekoliko sati skupio je više od 1600 lajkova, a mnogi su odmah naručili butelje, pa je sve unaprijed rasprodano.

Zahvalili su i u udruzi RokOtokok. 

"Bez riječi smo! Boris i ekipa iz Boškinca već su otprije uz projekt. Vole vas RokOtočani", napisali su. 

Nakon što je ostao bez svog voljenog 12-godišnjeg sina Roka, Domagoj Jakopović Ribafish njemu u spomen krenuo je u životnu avanturu. Zajedno su željeli upoznati i obići sve hrvatske otoke, a Rokov nikad završen životni projekt krenuo je prema svojem cilju.

Ribafish projektom RokOtok plivajući želi povezati 50 hrvatskih nastanjenih otoka te pritom djecu i njihove roditelje podsjećati na važnost druženja u prirodi i povremeni bijeg od ekrana koji nas okružuju.