Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Avantura RokOtok

"Moj Rok, moje sve, u svakom je zamahu uz mene. Rockatansky, tata te voli najviše na svijetu"

Ribafish stigao na Koločep (Foto: Dnevnik.hr)
Ribafish stigao na Koločep (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Krenuo RokOtok (Foto: DNEVNIK.hr) Krenuo RokOtok (Foto: DNEVNIK.hr) Foto: DNEVNIK.hr Krenuo RokOtok (Foto: DNEVNIK.hr) Krenuo RokOtok (Foto: DNEVNIK.hr) Foto: DNEVNIK.hr Krenuo RokOtok (Foto: DNEVNIK.hr) Krenuo RokOtok (Foto: DNEVNIK.hr) Foto: DNEVNIK.hr Domagoj jakopović Ribafish sa sinom Rokom (Foto: Dnevnik.hr) Domagoj jakopović Ribafish sa sinom Rokom (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +3 Krenuo RokOtok (Foto: DNEVNIK.hr) Galerija 1/8 >>
U spomen na svog preminulog sina Roka Domagoj Jakopović planira preplivati udaljenosti između svih nastanjenih otoka u Hrvatskoj. Jutros u 8 krenuo je iz Dubrovnika. Doplivao je do Koločepa.

"Prije samo dva i pol mjeseca, sve se ovo činilo poput još jednog sna. No, ovaj se ostvario. Plivam. I moj Rok, moje sve, u svakom je zamahu uz mene. Rockatansky, tata te voli najviše na svijetu! Hvala vam dobri ljudi!", objavio je na Facebook stranici RokOtok Ribafish.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nema onečišćenja Iz mora u blizini Dubrovnika izvučen brodolomac: Ministarstvo otkrilo detalje akcije spašavanja Domagoj jakopović Ribafish sa sinom Rokom (Foto: Dnevnik.hr) Projekt RokOtok Ribafish uoči velikog pothvata: "Moj Rok i ja smo voljeli putovati. No priča se naglo završila. Zbog njega želim spojiti sve hrvatske otoke"

Jutros u 8 sati krenuo je iz Dubrovnika prema Koločepu na kojeg je poznati novinar i bloger doplivao oko 10:20 h. Na Instagramu je u popodnevnim satima objavio i fotografiju s Koločepa. ''Leđa bole, rame boli, isplakao dušu, ali totalno sam sretan jer je sve krenulo i divno je. Na Koločepu 32 klinca. Tiput se pošteno nasmijali, dvaput onako, zaboravio ispričati vic o morzu, najeli nas u Culinariumu, i sad idemo spavat... Hvala do neba svima'', napisao je Ribafish.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kolocep doplivan. Prva zastava zapiknuta, 4500 metara za 1.24. More 0 do 1, Mako odsutan, 15 plivaca od kojih dva maloljetna koji su dosli pola sata prije ostalih. Temperatura vani 35, unutra 26, na mjestima 22, pase kao nenadani udar gemista dok stojis za rostiljem. Ledja bole, rame boli, isplakao dusu, ali totalno sam sretan jer je sve krenulo i divno je. Na Kolocepu 32 klinca, triput se posteno nasmijali, dvaput onako, zaboravio ispricat vic o morzu, najeli nas u Culinariumu, i sad idemo spavat... Hvala do neba svima koji su s nama, sutra u 9.30 s najblize tocke Kolocepa na Lopud, hvala vam za #rokotok #sportvisionhrvatska #ribafish swimming #swim # #marathon #croatiafulloflife #croatiafullofislandstoopenwaterdiscover #rba #rbaHrvatska #hck #spasilackasluzba #redcross #solgarhrvatska #noa

A post shared by Domagoj Jakopović Ribafish (@ribafish13) on

  


U spomen na svog preminulog sina Roka, Ribafish planira preplivati udaljenosti između svih nastanjenih otoka u Hrvatskoj u tri etape. Tijekom prve obići će 17 otoka, od Koločepa do Čiova.

 

"Lijepo se družimo. Maknimo djecu s mobitela", pozvao je još jednom Ribafish koji bi na Koločep trebao stići oko 11 sati. 

Jutros su ga pratili vaterpolist Miho Bošković, članovi triatlon kluba Dubrovnik, dejca koja treniraju plivanje, spasilačka ekipa Neptun...

Iznimno mi je drago da mogu sudjelovati u ovakvom projektu", rekao je Bošković. 

Ribafish projektom poziva djecu i njihove roditelje na svakom od otoka da mu se pridruže. Cilj mu je odvojiti ih od ekrana uz koje provode mnogo vremena i potaknuti na zajedničko druženje, igru, učenje i istraživanje.

Za Dnevnik Nove TV Ribafish je u petak objasnio da sve ovo radi zato što voli plivanje, ali i zato što je sa sinom Rokom htio proputovati Hrvatsku i svijet. 

"Voljeli smo putovanja, no stali smo na osam otoka. Kad smo nakupili tih osam otoka, priča se tog trenutka završila. Ali nekako je živjela u mojoj glavi i uz pomoć puno divnih ljudi iz cijele Hrvatske, ja stojim ovdje i spremam se da počnem plivati", rekao je Ribafish i dodao da želi spojiti otoke, ali i ljude, naročito roditelje i djecu.

"Želim da njihovo druženje bude kvalitetnije. Naravno da ima puno prekrasnih ljudi, divnih obitelji, no neki od nas možda žele malo više komunikacije i više igre. Nakon plivanja ću malo pričati s tim klincima, plivati s njima, istraživati, pričat ćemo o ekologiji, o ljepotama naših otoka i ljepotama Hrvatske. Nakon toga idemo u lijepu avanturicu i tražimo skriveno blago. Na kraju svatko će dobiti mali poklončić i dobit će knjigu "RokOtok" koju sam napisao o razgovorima roditeljima i djece. Ako se roditelji i djeca nakon pročitanog poglavlja sjete da im je bilo lijepo taj dan, tih sat vremena bez elektronike i ekrana, znači da je projekt uspio", zaključio je Ribafish. 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene