Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Od 12 prijava, upravo je ona Damira Borasa nagrađena najvećim iznosom, 68,5 tisuća kuna, a potporu za istraživanja rektor je dobivao i u dvjema prethodnim godinama.


Rektor zagrebačkog sveučilišta Damir Boras potpisao je odluku kojom mu Sveučilište dodijeljuje 68,5 tisuća kuna potpore za istraživački rad u prošloj godini. Odluku je donio Senat Sveučilišta u Zagrebu u srpnju 2016., a Borasovim potpisom ona je stupila na snagu.

Vezani članci Dr.sc. Miljenko Jurković (Foto: Dnevnik.hr) Rektorski kolegij prihvatio Borasov prijedlog za privremenog dekana Filozofskog fakulteta u Zagrebu, odluka na Senatu Slika nije dostupna "U Švedskoj i Finskoj nisu puno bolje plaće, ali imaju častan položaj u društvu"

Od 12 prijava, upravo je Borasova nagrađena najvećim iznosom, a potporu za istraživanja rektor je dobivao i u dvjema prethodnim godinama - i to u iznosima od 58.460 kuna i 60 tisuća kuna. Na upit je li ovdje riječ o sukobu interesa, Damir Boras tvrdi kako nije.

"Naravno da nije! Ja sam jako ponosan da i dalje dobivam potpore i to kroz procedure koje su potpuno zakonite. Potpisao sam isključivo odluku Senata. Dakle, nikako sebi nisam dodijelio novac", rekao je.

Na upit ima li utjecaj na Senat, odgovara: "Pa normalno da imam utjecaj, jer me Senat izabrao za rektora kao izvrsnog znanstvenika i profesora i dobrog upravljača. Pa normalno da me Senat podržava, ali to nije sukob interesa".

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju