Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TAJNO GLASANJE

Senat izabrao nasljednika Damira Borasa: Novi rektor Sveučilišta u Zagrebu poznato je lice

Stjepan Lakušić
Stjepan Lakušić Foto: DNEVNIK.hr
Stjepan Lakušić novi je rektor Sveučilišta u Zagrebu, kojega su u utorak na izvanrednoj sjednici tajnim glasanjem izabrali članovi Senata.

Novi rektor Stjepan Lakušić dolazi s Građevinskoga fakulteta i aktualni je dekan toga fakulteta.

U svojem je programu naglasio da će nastojati ojačati vodeću ulogu Sveučilišta u Zagrebu u hrvatskom znanstvenom prostoru, a imperativ njegova programa je uspostava sustava upravljanja kvalitetom na svim razinama.

Studenti kao središte sustava i nosioci sutrašnjice čine jezgru razvoja i djelovanja Sveučilišta u Zagrebu, istaknuo je u programu Lakušić, dodavši da se zauzima za oživljavanje paradigme po kojoj su sloboda i integritet znanstvene misli i naprednog poučavanja jamac gospodarskoga razvoja i kvalitete života.

Pročitajte i ovo Stjepan Lakušić, dekan Građevinskog fakulteta NAKON GODINU DANA Dekan Građevinskog fakulteta o obnovi nakon potresa: "To je velik zalogaj za građevinsku struku"
Pročitajte i ovo Rektor Boras o Filozofskom fakultetu - 2 slučaj nije rIJEŠEN Boras o seksualnom uznemiravanju na Filozofskom fakultetu: "Ja ću možda danas, možda sutra, možda preksutra reagirati na to"

Osim njega, kandidati su bili Mirjana Hruškar, Marijan Klarica i Tonći Lazibat.

Novi rektor vodit će zagrebačko Sveučilište u sljedeće četiri godine i na toj dužnosti zamijenit će aktualnoga rektora Damira Borasa.

Mandat novoga rektora, 84. čelne osobe u nizu onih koji su vodili to Sveučilište, počinje 1. listopada 2022. godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene