Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bolja Hrvatska

Kako se proslavilo malo selo kod Drniša: Zbog svojeg proizvoda Jelena je dobila poziv velike IT firme i - Voguea

Aktualno Galerija Bolja Hrvatska: Sapun iz okolice Drniša - 1 Bolja Hrvatska: Sapun iz okolice Drniša - 1 Foto: DNEVNIK.hr Bolja Hrvatska: Sapun iz okolice Drniša - 2 Bolja Hrvatska: Sapun iz okolice Drniša - 2 Foto: DNEVNIK.hr Bolja Hrvatska: Sapun iz okolice Drniša - 3 Bolja Hrvatska: Sapun iz okolice Drniša - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Bolja Hrvatska: Sapun iz okolice Drniša - 4 Galerija 1/4 >>
Selo Kljaci u okolici Drniša našlo se, vjerovali ili ne, na radaru kultnog Voguea. Razlog leži u sapunima koji su ozbiljno počeli osvajati i inozemno tržište. Iza svega stoje mlada djevojka i vrlo neobična priča – Jelena Bikić naša je Bolja Hrvatska. Više donosi reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Vištica.

Selo Kljaci nedaleko od Drniša nije proslavio pršut, kako bi se na prvu moglo pomislili, već sapuni. Za sve je zaslužna Jelena Bikić, čija je priča počela zbog TV emisije. S dečkom je gledala kako drugi izrađuju kozmetiku te su malo-pomalo i sami počeli izučavati zanat.

"Upisali smo tečajeve, provodili smo sve slobodno vrijeme pokušavajući naučiti što više o tome", rekla je Jelena.

Sad joj je to postao život. Sve radi ručno. Koristi ono što priroda da – od eteričnih ulja do morske soli – i nastoji da je što više toga lokalno. Njezin je mali pogon u obiteljskoj kući, točnije u bivšoj očevoj alatnici. Kada ju je ekipa Dnevnika Nove TV snimala prije tri godine, to je bila tek jedna mala prostorija.

"Mi smo proizvodnju počeli u najstarijem dijelu kuće i morali smo obiti jedan zid. Bio je toliko debeo da su s obijanjem krenuli s dvije različite strane", ispričala je.

Pročitajte i ovo Bolja Hrvatska: Edo i Luka - 4 Bolja Hrvatska Složna braća prošla trnovit put do uspjeha, zamalo ih uništio lockdown: "Zapjevao sam, rasplakao se i počeo vrištati kao luđak"

Zbog posla je pokrenula baš cijelu obitelj. Svi oni su jako ponosni, a ona je sada sam svoj gazda.

"Veliki plus toga je fleksibilnost, a čini mi se da to znači da radiš kada želiš, ali puno više", rekla je Jelena.

Pobjeda na natjecanju i mail od Voguea

Jelena je zbog pobjede na start-up natjecanju za mentore dobila i ljude iz Infobipa, najjače IT kompanije u regiji.

"Sama priča je odlična, a uvijek podržavamo kolege s Filozofskog fakulteta koji odluče otići u poduzetničke vode. Ukratko, potpuno nas je oduševila", rekla je Lucija Reić, Infobipova stručnjakinja za start-up partnerstva.

Njezin je trud prepoznao i Vogue, u kojem je završila čak tri puta.

"Kad smo dobili mail od Voguea, u tom smo trenutku provjeravali je li riječ o nekom spamu ili nečem sličnom. Ipak nije bilo", kroz smijeh je ispričala Jelena.

Pročitajte i ovo Katarina Radnić Zmazek - 3 BOLJA HRVATSKA San koji se stvarao 10 godina: Od hobija napravila posao pa preuzela svoj stari ured

Pročitajte i ovo Bolja Hrvatska: Vedran Habel - 6 Bolja Hrvatska Kuhao je za predsjednike, pokušao oboriti Guinnessov rekord i pomaže osobama s invaliditetom: "Njih 90 posto danas je trajno zaposleno"

Ušla je i na police jednog velikog lanca. Sama pakira, ako treba, i sama raznosi. Nema tu praznog hoda.

"To mi je baš drag dio posla jer na taj način održavam vezu s ljudima", rekla je te zaključila da se nada ostati u Dalmatinskoj zagori. "Bilo bi mi drago da proizvodnja ostane u Kljacima. Ako ne tu, onda barem u blizini."

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene