Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Msgr. Barišić u bolnici zbog srca

Barišić: Bog mi je dao znak da malo prikočim

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog srčanih smetnji i gubitka svijesti tijekom nedjeljne jutarnje mise, nadbiskup splitsko-makarski msgr. Marin Barišić, primljen je na Odjel kardiologije splitskog KBC-a na Križinama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Neznatno oštećenje vida Nadbiskup Barišić u bolnici nakon lakšeg moždanog udara Slika nije dostupna O želji da živi u Hrvatskoj Nadbiskup Barišić: Bolje da Ali Agca živi u Turskoj

Barišića je automobilom u bolnicu dovezao njegov tajnik don Jure Bjeliš, odmah nakon što je nadbiskup kolabirao u kapelici nadbiskupije. 'Nadbiskup je zadržan zbog srčanih smetnja. Primljen je zbog gubitka svijesti, što je bila posljedica poremećaja srčanog ritma (bolest sinusnog čvora, tj. mjesta gdje se stvaraju srčani impulsi). U bolnicu je doveden u svjesnom stanju, a njegovo sadašnje stanje je stabilno i zadovoljavajuće. Nije životno ugrožen, a podvrgnut je odgovarajućoj terapiji', rekao je za Slobodnu Dalmaciju prim. dr. Ivo Vuković, specijalist kardiolog.

'Kao da sam se ponovno rodio'

Sam Barišić tvrdi kako mu je dobro te da je već idući dan održao misu u bolnici. 'Prve smetnje sam osjetio još u petak navečer nakon povratka s jednog sprovoda u Trogiru kojemu sam nazočio. Boljelo me i gušilo u prsima, no nisam tomu pridavao veću pažnju. Doduše, cijelu noć nisam spavao i trebao sam otići na Hitnu pomoć, no to nisam napravio jer je u subotu bila proslava Velike Gospe u Sinju i htio sam tamo nazočiti', objasnio je Barišić. Stanje mu se, kaže ponovno pogoršalo u nedjelju, tijekom mise. 'Za vrijeme mise osjetio sam slabost, sjeo sam, pa sam opet ustao i nastavio misu da bih u jednom trenutku osjetio hladan znoj. Ponovno sam sjeo i u tom sam trenutku izgubio svijest. Nisam dugo bio bez svijesti i brzo sam se 'vratio među žive'. Odmah su me odveli u bolnicu i sada sam tu', rekao je Barišić.

Kaže da nije bio svjestan što se dogodilo te da je imao osjećaj kao da se ponovno rodio. To ga nije omelo da misu privede kraju, nakon čega ga je njegov tajnik i prevezao u bolnicu. Zaključio je kako mora 'malo prikočiti'  te da je ovaj događaj za njega Božji znak.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene