Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jednoglasna odluka

Boban: Donesena odluka o prodaji dionica Imperiala i Sunčanog Hvara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na sjednici Centra za restrukturiranje i prodaju donesena je odluka o prodaji dionica Imperiala Rab za 260 milijuna kuna te prihvaćanju ponude o preuzimanju Sunčanog Hvara za 140 milijuna kuna.

Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) jednoglasno je donio oduku o prodaji dionica Imperiala Rab i o prihvaćanju ponude o preuzimanju Sunčanog Hvara, izjavio je u srijedu nakon sjednice Vlade predstojnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) Tomislav Boban.

Pročitajte i ovo Nova Gruntovnica (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Sky office Sedam milijuna otišlo u vjetar: Država troši za najam jer nijedan prostor nije adekvatan?! Slika nije dostupna Prodaja do prodaje U SJENI POLITIČKE KRIZE Vlada, jednoglasno i složno, rasprodaje državnu imovinu!

"Završena je sjednica CERP-a i jednoglasno su donesene odluke o prodaji Imperiala Rab, dakle dionica koje su bile u vlasništvu države te prihvaćanju ponude o preuzimanju Sunčanog Hvara", kazao je Boban, dodavši da je riječ o 260 milijuna kuna za dionice Imperiala Rab, koje su prodane Valamaru, i oko 140 milijuna kuna za preuzimanje Sunčanog Hvara.

"Taj iznos je više od očekivanog", ocijenio je Boban.

Sunčani Hvar je u većinskom vlasništvu slovačkog Prime Tourist Resortsa (PTR), koji drži 61,92 posto dionica, a sredinom lipnja je, nakon odobrenja Hanfe objavio ponudu za preuzimanje preostalih dionica po cijeni od 21,37 kuna po dionici.

Po nalogu Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP), sredinom lipnja je na Zagrebačkoj burzi održana javna dražba za 29,94 posto državnih dionica u Sunčanom Hvaru. Tražilo se 28 kuna po dionici, no nije bilo ponuda na kupnju.

Potom je početkom srpnja HANFA odobrila slovačkom društvu Prime Tourist Resort izmjenu ponude za preuzimanje preostalih dionica Sunčanog Hvara, odnosno podizanje ponuđene cijene s 21,37 na 24 kune. CERP je danas donio odluku o prihvaćanju te ponude za preuzimanje.

CERP je donio i odluku o prodaji državnog udjela od 50,08 posto u rapskom Imperijalu turističkoj kompaniji Valamar Riviera, koja je početkom srpnja jedina CERP-u dostavila valjanu obvezujuću ponudu, za što je ponudila 260,8 milijuna kuna ili gotovo 900 tisuća kuna više od početno tražene cijene.

Iz Valamara su tada priopćili kako su s AZ obveznim mirovinskim fondovima, koji drže 9,45 posto dionica Imperiala, zajednički u procesu privatizacije rapske hotelske tvrtke.

Imperial je najvažnija hotelsko-turistička tvrtka na otoku Rabu i jedna od važnijih na Kvarneru, osnovana je 1965., a danas raspolaže smještajnim kapacitetom od ukupno nešto više od 7.500 kreveta.

U vlasničkoj strukturi, osim 50,08 posto dionica koje drži država, još su brojni mali dioničari, ali s malim udjelima od tek par postotaka. Tvrtka je prošle godine ostvarila 17,1 milijun kuna neto dobiti, a i prijašnjih godina je poslovala najčešće pozitivno. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene