Ukoliko je ta snimka autentična, takvoj osobi apsolutno nema mjesta u školi, poručila je ministrica Blaženka Divjak nakon što je objavljena snimka predavanja vjeroučitelja u jednoj zagrebačkoj školi.


Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak na Facebooku se osvrnula na snimku predavanja vjeroučitelja u školi Matija Gubec na zagrebačkoj Knežiji. Podsjetimo, vjeroučitelj je učenicima pričao o tome koga bi trebalo ubiti i kako.

Vezani članci Ilustracija Hoće li se u školama gledati utakmice? "Čitam i ne vjerujem" Presuda: Ilustracija - 1 Vrhovni sud prelomio: Snimka s govorom vjeroučitelja zakonit je dokaz

"Šokirana sam otkrićem snimke na kojoj se otvoreno propagira govor mržnje. Ukoliko je ta snimka autentična, takvoj osobi apsolutno nema mjesta u školi! Tim iz Ministarstva je u kontaktu sa ravnateljicom škole koja trenutno poduzima sve potrebne mjere i obavještava sva nadležna tijela kako bi se što prije utvrdile sve činjenice. O rezultatima postupka obavijestit ćemo javnost čim dobijemo sve potrebne informacije", reagirala je ministrica.

Predavanje vjeroučitelja osmašima snimio je jedan od učenika. Nastavnik se između ostalog dotaknuo Stjepana Mesića i Vesne Pusić rekavši da im treba “metak u glavu po kratkom postupku. U prvu septičku jamu baciti. Izdajnika”.

Ovim slučajem bavi se i Zagrebačka nadbiskupija.

"Ured za vjeronauk u školi Zagrebačke nadbiskupije putem Tiskovnoga ureda obavještava javnost da su upoznati sa slučajem neprimjerenog govora vjeroučitelja u OŠ Matija Gubec Krešimira Bagarića. Ured se, kao tijelo nadležno za provedbu školskog vjeronauka, ograđuje od izrečenih stavova Bagarića te izražava žaljenje što je zloupotrijebio nastavu vjeronauka. Povjerenstvo Zagrebačke nadbiskupije za dodjelu mandata vjeroučiteljima razmotrit će slučaj i odlučiti o daljnjim postupcima", poručuju iz Zagrebačke nadbiskupije.

I ravnateljica škole šokirana

Ravnateljica Osnovne škole Matije Gupca Ljiljana Klinger izjavila je da je šokirana Bagarićevim ispadom naglasivši kako je to "nedopustiv način komuniciranja i za svaku osudu".

Ocijenila je kako je riječ o zlouporabi položaja učitelja, stavovi koje je iznio "nisu u skladu ni s građanskim niti s humanim načelima, a poziv na linč i govor mržnje su za svaku osudu".

Ravnateljica Klinger je ustvrdila kako je takvo ponašanje nezamislivo za učitelja, a posebice vjeroučitelja u ovo predblagdansko vrijeme. (Hina/Ma.B.)
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju