Obavijesti Video Pretražite Navigacija
objava na facebooku

Banožić se oglasio prvi put nakon nesreće, DORH nije znao da je pušten na kućno liječenje

Bivši ministar obrane Mario Banožić oglasio se po prvi puta nakon prometne nesreće koju je skrivio i nakon koje je smijenjen.

Mario Banožić, bivši ministar obrane, oglasio se prvi puta od kako je sudjelovao i prometnoj nesreći. Ranije je u petak pušten iz bolnice na kućno liječenje.

"Ovim putem želim izvijestiti javnost da sam danas, nakon dva tjedna provedenih u bolnici, otpušten na kućno liječenje. Stoga sam prvi put u prigodi da se osvrnem na tragičnu prometnu nesreću koja se dogodila 11. studenoga 2023. godine u blizini Vinkovaca.

Prije svega želim izraziti duboku sućut obitelji Gorana Šarića, koji je smrtno stradao. Moje misli proteklih dana usmjerene su prema njegovoj supruzi, kćerima i cijeloj obitelji te svim poznanicima, zbog nenadoknadivog gubitka Gorana Šarića, kojeg sam i osobno poznavao.

Pročitajte i ovo PR Oglas Black Friday je pred vratima: pripremite se i osigurajte da znate prepoznati najbolje ponude

U ovim teškim trenucima, želim izraziti iskreno žaljenje i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti zbog prometne nesreće, u kojoj je nažalost izgubljen jedan ljudski život.

Želim zahvaliti zdravstvenim djelatnicima Opće županijske bolnice u Vinkovcima i KBC-a Osijek koji su mi pružali liječničku skrb i pomogli mi u oporavku od ozljeda zadobivenih u nesreći.

Zahvalan sam također i svima koji su u ovim teškim trenucima za moju obitelj bili uz nju, napose moju suprugu i djecu, kao i brojnim prijateljima, kolegama i suradnicima koji su nam pružili podršku.
Predsjednik Vlade izvijestio me o razrješenju s dužnosti ministra obrane, što u danim okolnostima držim ispravnim potezom.

Zahvaljujem premijeru na povjerenju i ukazanoj časti da služim Hrvatskoj, što sam nastojao obnašati u najboljem interesu države.
Zahvaljujem i svojim kolegicama i kolegama, članovima Vlade, na suradnji u protekle četiri i pol godine.

Pročitajte i ovo Ilustracija građani se mole za strpljenje U petak se zatvara važna zagrebačka prometnica zbog radova: Ovo su obilazni pravci

Svima im želim mnogo sreće i uspjeha u daljnjem radu na dobrobit naših sugrađana. Obnašajući dužnost ministra obrane predano sam radio na osnaživanju obrambenih sposobnosti Hrvatske i unaprjeđenju položaja hrvatskih vojnika.

Novom potpredsjedniku Vlade i ministru obrane Ivanu Anušiću, kao i svim suradnicima u Ministarstvu obrane želim puno uspjeha u daljnjem radu", objavio je.

S obzirom na to da više nije u bolnici, Mario Banožić trebao bi biti ispitan. Kada će se to dogoditi, Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru nije otkrilo. Poručili su kako još nisu dobili službenu informaciju da je bivši ministar pušten na kućno liječenje. Nije nemoguće da Banožiću bude određen i istražni zatvor, potvrdio nam je to pravni stručnjak. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene