Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Tko je Gari Cappelli, novi ministar turizma?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gari Cappelli, gradonačelnik Malog Lošinja u trećem mandatu i bivši saborski zastupnik HDZ-a, novi je ministar turizma.

Rođen je 16. svibnja 1961. u Malom Lošinju gdje je pohađao srednju pomorsku školu, a kasnije je diplomirao na Pomorskom fakultetu u Rijeci (inženjer pomorskog prometa).

Pročitajte i ovo Gari Cappelli Gost Dnevnika Nove TV Ministar Cappelli objavio kada u Hrvatsku stižu mnogima najdraži gosti te hoćemo li se i mi reklamirati kao "korona-free" zemlja Gari Capelli Kakva nas sezona čeka Gari Cappeli: "Pripremili smo nešto slično e-propusnicama da turisti ne čekaju na granici"

U HDZ se učlanio 1992. godine i vrlo brzo postao šef gradskog odbora HDZ-a Malog Lošinja i započeo uspon u županijskom Odboru stranke. 1999. godine, zbog perfektnog znanja talijanskog jezika, iz Ministarstva vanjskih poslova odlazi u Generalni konzulat Republike Hrvatske u Talijanskoj Republici u Trstu gdje je bio zadužen za gospodarsku suradnju. Cappellijevi naime, već nekoliko generacija žive na Lošinju, a podrijetlom su iz Padove.

2005. godine se kandidira za gradonačelnika Malog Lošinja i na toj funkciji obavlja već treći mandat. Mali Lošinj se uz njegovo vodstvo prometnuo kao otok vitalnosti na međunarodnoj turističkoj karti postavši i vodeća otočna destinacija u Hrvatskoj.

Bio je i saborski zastupnik HDZ-a u 6. sazivu Hrvatskog sabora (od siječnja 2008. do prosinca 2011.) i predsjednik je stranačkog Odbora za turizam.

Prije aktiviranja u politici bavio se i biznisom u obiteljskoj turističkoj agenciji, a kratko je radio i u Jadranskim luksuznim hotelima.

U slobodno vrijeme najviše se bavi nogometom - predsjednik je NK Lošinj

Ako ga za ministra potvrdi Hrvatski sabor Cappelli će biti 11. ministar turizma u samostalnoj Hrvatskoj i prvi s Kvarnera.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene