Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gost Dnevnika Nove TV

Ministar Cappelli objavio kada u Hrvatsku stižu mnogima najdraži gosti te hoćemo li se i mi reklamirati kao "korona-free" zemlja

Gari Cappelli
Gari Cappelli DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Gari Cappelli i Andrija Jarak - 4 Gari Cappelli i Andrija Jarak - 4 Foto: DNEVNIK.hr Gari Cappelli Gari Cappelli Foto: DNEVNIK.hr Gari Cappelli i Andrija Jarak - 3 Gari Cappelli i Andrija Jarak - 3 Foto: DNEVNIK.hr Usporedba s konkurencijom Usporedba s konkurencijom Foto: DNEVNIK.hr +1 Prijevoznici Galerija 1/6 >>
Ministar turizma Gari Cappelli u Dnevniku Nove TV je reporteru Andriji Jarku otkrio kakvu sezonu očekuje, hoće li se Hrvatska reklamirati kao korona-free zemlja te koji je plan za spas hrvatskog turizma.

Ministar Cappelli je rekao kako je procjena da bi ova sezona mogla donijeti trećinu lanjskih prihoda, odnosno 4 milijarde eura - realna. Kaže kako procjene temelji na najavama i komunikaciji s tržištima, turoperatorima i drugim partnerima, kao i otvaranju granica te dobroj epidemiološkoj situaciji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najvažnija ekonomska grana Premijer Plenković za CNN o porastu oboljelih i otvorenoj turističkoj sezoni u Hrvatskoj: ''To je bio kalkulirani rizik'' Slika nije dostupna čekaju mjere za pomoć Kampovi tek na polovici lanjskog prometa, moguće ranije zatvaranje: "Imali smo određenu dozu optimizma, ali..."

"Veća ostvarenja kreću nakon otvaranja granica, krajem mjeseca očekujemo otvaranje granica s još četiri ili pet država iz najbližeg okruženja, a onda polovicom lipnja i s Njemačkom i dalje s trećim zemljama. Veliki interes je ostvaren s Izraelom", rekao je.

Na pitanje hoće li se i Hrvatska poput Grčke reklamirati kao "korona-free" zemlja, Cappelli je rekao kako u Njemačkoj, u usporedbi s konkurencijom (Grčka, Turska i Italija), najveći interes vlada upravo za Hrvatskom. 

Što je s avioprijevozom?

Najavio je i kako će se uskoro otvoriti i zračni koridori te otkrio da postoji plan za Dubrovnik. 

"Donijeli smo odluku kako ćemo gdje god ne postoji drugi prijevoznik, ići s Croatia Airlinesom i s posebnim programima. Čuo sam se s gradonačelnikom Dubrovnika, postoji velika konkretna incijativa bukiranja s Luksemburgom i to već od 1. lipnja. Već sutra će se epidemiolozi dogovoriti o detaljima prihvata letova iz Luksemburga i još nekih zemalja u kojima postoji interes", najavio je ministar. 

Na pitanje imaju li CRO kartice uopće smisla nakon epidemije, Cappelli je rekao kako će sigurno interes za njih biti manji, ali će se pokrenuti početkom sedmog mjeseca, unatoč manjem interesu poduzetnka. 

O štrajku prijevoznika

Osvrnuo se i na štrajk  povremenih prijevoznika te rekao kako su poslali preporuku 15 leasing kuća da prijevoznicima izađu u susret te da pokušaju riješiti pitanje moratorija u godinu dana.

"Sutra je videosastanak ministara turizma EU na koju sam pozvao i povjerenicu za transport te ću tražiti da u novom paketu od 500 milijardi eura kojeg predlažu Francuska i Njemačka, bude predviđeno više od 120 milijuna eura za transport", rekao je Cappelli i najavio kako će se s prijevoznicima sastati nakon sastanka.  

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene