Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kakva nas sezona čeka

Gari Cappeli: "Pripremili smo nešto slično e-propusnicama da turisti ne čekaju na granici"

Gari Capelli
Gari Capelli Foto: DNEVNIK.hr
Ministar turizma Gari Cappelli analizirao je što možemo očekivati od ovogodišnje sezone.

Cappeli je rekao kako su vijest o otvaranju slovenske granice i proglašavanju kraja pandemije dobili jučer i da ne zna sve detalje, ali da ministar unutarnjih poslova Davor Božinović sutra ide u Sloveniju na daljnje dogovore.

Pročitajte i ovo Igor Vidić, brat blizanac nultog pacijenta U Hrvatskoj Nulti COVID-19 pacijent prije četiri godine pod rotirkama odveden u bolnicu: "Traumatično iskustvo gdje se preko noći okrenuo svakodnevni život" Slika nije dostupna Cirkuliraju podvarijante Hrvatska na udaru novog vala koronavirusa: Gdje je najviše zaraženih, kad će vrhunac i hoće li se vraćati COVID potvrde?

"Očekujem da će sada dolaziti u većem broju jer ne moraju u karantenu na povratku u svoju zemlju. Mi smo pripremili aplikaciju sličnu e-propusnici, cilj nam je da nema velikih zaustavljanja na granici, da se turisti unaprijed prijave i da na granici prolaze gotovo bez zaustavljanja", otkriva Cappelli u razgovoru za N1 televiziju. 

Na pitanje jesu li naslovnice pojedinih medija s najavama o milijun turista u lipnju pretjerane, odgovara da ne zna točne brojke.

"Mi nemamo previše otkaza sedmi, osmi i deveti mjesec. Veliki dio u šestom mjesecu je otkazan, sad ne znam točne brojke, iz zadnje ankete pad je oko 50 posto u šestom mjesecu. Od mene nikad niste čuli nerealnu brojku, analizu smo napravili prije mjesec dana, planiramo pad 60, 75 i 90 posto. Stojim kod toga da će biti oko 25-30 posto prihoda u odnosu na prošlu godinu. Na tome stojim, to je realnost", ponavlja Cappelli.

Ističe kako su mali iznajmljivači izuzetno važni te kako se s njima radilo na mjerama, od otpisa paušalne boravišne pristojbe do poreza.

Otkrio je i kako ćemo na plažu ovo ljeto.

"Ja se nisam ni prije kupao metar i pol dva od nekog drugog. Ali s obzirom na sve, bit će prostora na plaži. Tamo gdje je koncesionar, oni će kontrolirati broj ljudi, a gdje nije, siguran sam da imamo dovoljno svijesti da budemo odgovorni", poručuje Cappelli.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene