Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afere ne prestaju

Bio je šef APN-a pa je dobio otkaz i tužio svoju bivšu firmu. Sada je opet šef APN-a

Afera s APN-om ne prestaje - 7
Afera s APN-om ne prestaje - 7 Dnevnik Nove TV
Aktualno Galerija Afera s APN-om ne prestaje - 7 Afera s APN-om ne prestaje - 7 Foto: Dnevnik Nove TV Afera s APN-om ne prestaje - 8 Afera s APN-om ne prestaje - 8 Foto: Dnevnik Nove TV Afera s APN-om ne prestaje - 9 Afera s APN-om ne prestaje - 9 Foto: Dnevnik Nove TV Afera s APN-om ne prestaje - 6 Afera s APN-om ne prestaje - 6 Foto: Dnevnik Nove TV +4 Afera s APN-om ne prestaje - 5 Galerija 1/9 >>
Afere s APN-om ne prestaju. Tek što je s funkcije smijenjen HDZ-ov direktor, repovi se vuku i za novoimenovanim HNS-ovim Draganom Hristovom.

Bio je već jednom zamjenik direktora koji je smjenom vlasti razriješen i s otkazom otišao. Tužio je APN, ali se povratkom HNS-a na vlast vratio i on i nagodio za stotinjak tisuća kuna.

Pročitajte i ovo Poziv 1. dio - 3 Poziv Domagoja Mikića Ljudi kupili stanove, a žive u najmu: "Osjećamo se loše. Želimo ući u svoje stanove, po drugi put smo dobili pismo o odgađanju" Mario Banožić Muke za ministra Kolege ga više ne brane: Banožić ide tražiti svoju pravdu pred Ustavni sud

Novi šef APN-a Dragan Hristov u vrijeme Kukuriku koalicije bio je zamjenik direktora. Razriješen je dolaskom Domoljubne koalicije. Za medije je nedostupan, u Ministarstvu graditeljstva objašnjavaju:

"On je iz političkih razloga razriješen. Ono u nastavku što nije bilo korektno, to je postupanje direktora APN-a koji je Hristovu koji je imao ugovor o radu, uručio izvanredni otkaz", objašnjava Željko Uhlir.

O Hristovu je odlučivao tadašnji ministar Lovro Kuščević koji danas o svemu šuti. Hristov je zbog otkaza tužio APN, no, pokazuje i ovaj dokument, nagodio se kad je za direktora u APN ponovno postavljen HNS-ov kadar.

"Pravnici su zaključili da je nedvojbeno da se radi o protupravnom izvanrednom otkazu s kojim se na raspravam ni s čim ne može obraniti i da bi apn izgubio taj spor i platio s kamatama", kaže Uhlir.

Nagodbom su mu uplatili doprinose i isplatili plaće, ukupno 77 tisuća kuna neto. U HNS-u uvjeravaju najbolji je izbor i nije biran zbog podobnosti. "Radi se naprosto o imenovanju na položaj i to su političke funkcije", kaže Uhlir.

"Nikako nije riječ o stranačkom kadroviranju, o radnim odnosima unutar APN-a ne mogu govoriti, ali mislim da je sve išlo po redu", uvjeren je Milorad Batinić.

Hristov je imenovan, nakon što je zbog skandala smijenjen HDZ-ov Krešimir Žunić. HDZ-ovci o novim okolnostima ne žele.

"Ne znam sad trenutno o tome ama baš ništa", poručuje ministar Darko Horvat. Andrija MIkulić o tome ne želi, Branko Bačić kaže: "Vlada je to već imenovala!" Iz SDP-a u čijoj Vladi je Hrastov i bio zamjenik direktora, danas kritike.

"Pa najbitnije je kadroviranje. Svi ti problemi, to je još jedan od dokaza zašto smo trebali ići na izbore. Ovoj vladi su jedino bitne fotelje, grčevito se drže za te pozicije, ova sitaucija u APN-u je mučna i žalosna", smatra Saša Đuić. U Mostu zaključuju - HNS je postavio svoj kadar nakon što su smijenili HDZ-ovca i prijavili ga državnom odvjetništvu.

"Mislim da je HDZ u velikim problemima jer kad vas HNS prijavljuje za korupciju to je jako ozbiljno. Uvjeren sam da je HNS tu odigrao ulogu", smatra Nikola Grmoja.

Dragan Hristov s poslom na novoj funkciji počinje u ponedjeljak, smijenjeni Žunić ostaje raditi u APN-u, trenutačno je upitna jedino njegova politička sudbina u HDZ-u.


Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene