Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Voda iz bunara štetna

Biljane Donje: Mještani strahuju za zdravlje zbog odlagališta troske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanovnici šireg benkovačkog kraja u strahu su od mogućeg trovanja zbog odlagalište troske. Potvrdu o štetnosti vode su dobili, a sa zebnjom iščekuju i rezultate mjerenja kakvoće zraka.

Ljubici Škorić se život pretvorio u noćnu moru otkako joj je u susjedstvu niknulo crno brdo. O planu odlaganja troske, kaže, nitko je nije ni obavijestio.

Pročitajte i ovo Požar u tvrtki Ekohold u Brckovljanima - 1 Vatra u Brckovljanima FOTO Požar kod Dugog Sela stavljen pod kontrolu: Širio se nesnosan smrad, vatrogasci pozvali pomoć kolega Državni stan: Odlagalište otpada - 4 Institucije ne reagiraju Susjeda iz pakla u centru Zagreba: "To ti je potencijalna zaraza. Štakora je sve više i više. I muhe se stvaraju, katastrofa"

'Nije nas nitko ni pitao za ništa, niti smo išta znali. Samo je taj znao susjed što je to iznajmio i oni su to za 24 sata sve sredili', akže Ljubica.

Koncesionar više od godinu dana dovozi materijal kojeg su se u šibenskoj tvornici riješili. Uvjereni u nepravilnosti, mještani su podnijeli prijavu inspekciji, a onda je uslijedilo iznenađenje.

'Oni su uvidom u dokumentaciju utvrdili da se ne radi o otpadu koji bi bio opasan po zdravlje građana', kazala je Stela Filipi, glasnogovornica Grada Benkovca.

No, mještani nisu mirovali. Budući da nemaju vodovoda, na analizu su poslali vodu iz gusterni. Analiza je pokazala da je štetna za piće.

Problemi se pojave i čim zapuše vjetar. Tada se osjeti prava opasnost jer donosi prašinu po krovovima i u kuće.

Stanovnici sa strahom čekaju objavu analize kvalitete zraka kojeg udišu. Svog se prava za zdravim životom, kažu, nipošto ne žele odreći, a očekuju i hitnu reakciju državnih institucija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene