Europarlamentarci Biljana Borzan i Valter Flego smatraju da je saslušanje Dubravke Šuice proteklo relativno mirno i blago.


U Bruxellesu je nakon tri sata završilo  saslušanje Dubravke Šuice, kandidatkinje za potpredsjednicu Europske komisije.

Vezani članci Dubravka Šuica (Foto: Dnevnik.hr) Prvi potezi potpredsjednice Europske komisije: Dubravka Šuica otkrila kojim će se temama baviti Plenković predstavio prioritete hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a (Foto: Pixsell,Sanjin Strukić) - 4 Premijer Plenković predstavio prioritete hrvatskog predsjedanja Vijećem EU

Na njezino saslušanje nijestigao baš zavidan broj zastupnika.

''Ono što smo mogli primijetiti što je neuobičajeno, je da je prazna sala, što do sada ni na jednom saslušanju nije bilo. Bila sam na puno saslušanja i uvijek se tražilo mjesto više. Imali smo prilike na samom početku vidjeti vrlo tople pozdrave i poljupce sa bivšim predsjednikom Parlamenta Tajanijem koji je poznat u hrvatskoj javnosti jer je imao određene teritorijalne pretenzije kakve su bile u fašističko doba“, kaže SDP-ova eurozastupnica Biljana Borzan.

IDS-ov eurozastupnik Valter Flego kaže kako se sve odvija prilično mirno.

„Očekivao sam možda više konkretnih stvari i možda više jasnih vizija i više aktivnosti koje nasušno treba poduzeti kako u Europi tako i u Hrvatskoj“, kaže Flego.

Flego i Borzan saslušanje su komentirali prije no što su Šuicu pitali koji je njezin recept za uspjeh, aludirajući tako na vrijednost njene imovine. 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr