Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bilač upozorava

Bilač: 'Ne nasjedajte na Kerumove manipulacije'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Splita Sanja Bilač, danas je javnost upozorila 'da ne nasjeda na nove manipulacije gradonačelnika Željka Keruma koji i dalje svjesno i perfidno laže javnost kako nije dužan iako duguje preko 20 milijuna kuna poreza državi, a grad ostavlja u dugu većem od 350 milijuna kuna'.

Svoje je izjave dokumentirala bonitetima Kerumovih tvrtki na čak 23 stranice iz kojih je, tvrdi Bilač, vidljivo da su njegove tvrtke iako u velikim gubitcima dobivale kredite od pojedinih banaka.

>>Žestoka Kerumova kritičarka Sanja Bilač napušta HDZ

Novinare je podsjetila da posljednje četiri godine konstantno razotkriva nered i rasipanje, ali i nerad aktualnog gradonačelnika čiji je 'slogan osvojiti i iskoristiti' svima itekako dobro poznat.

'Opet priča bajke o svom bogatstvu i veleposjedima. Posljednje četiri godine je zaposlio preko 200 ljudi u gradu i gradskim tvrtkama. Unatoč tome što su mu od 2008. godine računi u blokadi, odobravani su mu kredit, pa slobodno možemo govoriti o kriminalu poput afera Credo i Karlovačke banke. Tko je odobravao kredite višestruko veće od vrijednosti samih tvrtki ? Tko će ih u konačnici vratiti? Građani?', upitala je Bilač.

Navela je da 'mu je retorika ista kao i u kampanji za prethodne izbore, te se predstavlja kao veliki posjednik bez dugovanja, čovjek koji mrzi nepravdu, dijeli plaće i doktor je za novac. Bilač je dodala 'da bi u bilo kojoj zemlji zakona takav gradonačelnik, pretendent za novog gradonačelnika i saborski zastupnik s takvim dugovanjima završio u zatvoru'.

Iz bilanci Kerumovih tvrtki, koje je Bilač podijelila novinarima, a javni su i dostupni na internetu, vidljivo je kako je njegovim zaposlenicima od 2008. do 2011. godine plaća s 4.434 kune pala na 2.593 kune. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Željko Kerum Elektronička javna dražba Kerumovo zemljište u Drnišu ide na bubanj: Procijenjena vrijednost na 85.838 eura Slika nije dostupna Primopredaje vlasti Kerum: Za mandat si dajem ČISTU PETICU i to podcrtanu!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene