Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Objava bijelih lista

Gdje je najjeftinije? Od aplikacije tek rijetki imaju koristi i to zbog nekoliko razloga

Aktualno Galerija Sanja, Zagreb Sanja, Zagreb Foto: DNEVNIK.hr Jasna, Zagreb Jasna, Zagreb Foto: DNEVNIK.hr Anja Perković, reporterka Nove TV Anja Perković, reporterka Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Anita, Zagreb Anita, Zagreb Foto: DNEVNIK.hr +4 Ana Knežević predsjednica Udruge za zaštitu potrošača Galerija 1/9 >>
Dan nakon objave takozvanih bijelih lista, stranice Ministarstva gospodarstva posjetilo je više tisuća korisnika. Ekipa Dnevnika Nove TV uspjela je ući u aplikaciju i pogledati je zajedno s nekim građanima, iako se server tijekom dana više puta rušio.

Mnogi su jutro proveli u kupovini. Voće, povrće... Kilogram banana - 1,85, domaća jaja - 3,5 eura.

A na dlanu - cijene proizvoda u tri trgovačka lanca. O bijelim listama, aplikaciji koju je pokrenulo ministarstvo, Zagrepčani su podijeljeni.

Jedni je smatraju korisnom, a drugi navode kako znaju što kupuju pa nisu sigurni koliko bi im aplikacija koristila.

Nekim potrošačima će aplikacija ministarstva pomoći, iako iz Udruge za zaštitu potrošača ističu da i nije najsretnije rješenje.

"Prekomplicirana je lista, nije postavljena kao aplikacija, mora se tražiti, puno je proizvoda i kad nađemo neku cijenu - ne znamo kako je kod drugih jer su ovo samo tri lanca", rekla je Ana Knežević, predsjednica Udruge za zaštitu potrošača u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Anje Perković.

Pročitajte i ovo Ilustracija POMOĆ PRI KUPNJI Aplikacija o kretanju cijena od sutra dostupna građanima, a u veleprodaji cijena jedne svakodnevne namirnice obara rekorde

Najugroženijoj skupini građana aplikacija - nedostupna

Bez obzira na novu aplikaciju, najugroženija skupina stanovištva, s mirovinom od tristotinjak eura, između tržnice i trgovine, bira ono što im je bliže i isplativije.

"Njima bi puno pomoglo da znaju gdje je što jeftinije i gdje cijene nisu rasle. Nažalost, njima aplikacije nisu dostupne, nemaju pametne telefone i neće im to pomoći", dodaje Knežević.

Umirovljenici kažu da su čuli za aplikaciju, ali je neće koristiti jer im je to komplicirano.

Stranicu kretanje cijena u RH od pokretanja posjetilo je više od 19 tisuća korisnika, broj raste iz sata u sat. Zabilježen je i pad sustava u više navrata.

Pročitajte i ovo Ilustracija Inflacija ne staje Gotova je era jeftine hrane: "Ako se ovaj rat u Ukrajini nastavi, ne možete očekivati nisku cijenu hrane"

Umjesto pametnih telefona, neki preferiraju stare alate, poput promo letaka ili redovitog obilaska mjesta za kupovinu.

Cijeli prilog pogledajte u videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene