Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ivo Josipović:

'Bijela kuga je ozbiljan društveni problem'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ivo Josipović položio je u Popovači povelju o izgradnji nove škole u njezine temelje, te progovorio o problemu 'bijele kuge' u Hrvatskoj.

Predsjendik Josipović je prigodom svečanosti u Popovači istaknuo kako je sretan što postoji potreba za njezinom izgradnjom radi školovanja djece.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Odbacio sučeljavanje Plenković otkrio koliko je donirao HDZ-ovoj kampanji pa opleo po Milanoviću: "Svakog dana se budi i lupeta sa svojim primitivizmom" Slika nije dostupna Odvukla pažnju FOTO Županici zapinjale štikle, no tu je bio predsjednik...

'Bijela kuga je ozbiljan problem hrvatskog društva i drago mi je da u ovom kraju ima više djece no što se očekivalo', rekao je predsjednik Josipović.

>>OVO je mjesto hrvatski fenomen!

Izgradnjom nove školske zgrade i športske dvorane vrijednih više od 57 milijuna kuna podići će se obrazovni standard u popovačkom kraju i omogućiti jednosmjenska nastava. Nova škola imat će 20 učionica i praktikuma i 10 kabineta a ima kapacitet 500 učenika. Za izgradnju je osiguran novac iz proračuna Grada Popovače i Sisačko-moslavačke županije.

Predsjednik Josipović, upitan je li zadovoljan stanjem u hrvatskom školstvu, rekao je kako se stalno provode reforme što je vjerojatno nužno i potrebno, ocijenivši kako se danas u školi previše 'bubaju' činjenice, a premalo njeguje kreativnost, no da se 'ipak našoj djeci daju solidni obrazovni temelji'. Na Svečanoj akademiji je poručio da izgradnja škole ohrabruje i nudi optimizam, te da će Hrvatska 'uspješno ući u utakmicu koja nas uskoro očekuje u EU.'

>>Ako se nastavi pad stanovništva do 2050. godine bit će nas tek 3,5 milijuna

Uspjeh, marljivost i talent ne postoje samo u velikim gradovima, već najčešće dolazi iz malih mjesta, dodao je predsjednik, ocjenivši da dijete koje nema mogućnost kvalitetnog obrazovanja teško može ostvariti veliki uspjeh.

Županica sisačko-moslavačka Marina Lovrić Merzel istaknula je kako se u županiji unatoč kriznim vremenima investira u izgradnju škole i prometne infrastukture (800 milijuna kuna) te forenzičnog centra (235 milijuna kuna). Gradonačelnik Popovače Josip Mišković naglasio je da je Popovača najmlađi grad u Hrvatskoj i da će tako vjerojatno biti i u EU, no da to ne znači da je i najslabiji. Podsjetio je da je u proteklih 8 godina u popovački kraj uloženo 120 milijuna kuna. (HINA)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene