Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije spriječio zlostavljanje

BiH: Vojniku HV-a dvije godine za ratni zločin nad civilima i vojnicima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijski, Hercegovačko-neretvanski sud sa sjedištem u Mostaru proglasio je krivim i nepravomoćno osudio na dvije godine zatvora bivšeg pripadnika Službe sigurnosti Hrvatskoga vijeća obrane Miroslava Raguža zbog ratnih zločina počinjenih nad zatočenim bošnjačkim civilima i vojnicima na području Stoca.

Predsjedavatelj Sudskoga vijeća Hamo Kebo rekao je da je tijekom sudskog postupka utvrđeno kako Raguž, koji je bio pomoćnik zapovjednika Službe sigurnosti (SIS) HVO-a u brigadi Knez Domagoj, nije spriječio tjelesno zlostavljanje prigodom ispitivanja zatočenih bošnjačkih civila i vojnika te da nije osobno sudjelovao u tome. Dodao je da mu je izrečena minimalna kazna jer je kao pomoćnik zapovjednika SIS-a imao ograničen utjecaj.

Predstavnik Državnog odvjetništva Hercegovačko-neretvanske županije Adis Nuspahić rekao je da je zadovoljan visinom kazne, dok je obrana najavila žalbu na ovu presudu Vrhovnom sudu Federacije BiH. Optužnicu protiv Miroslava Raguža podiglo je Državno odvjetništvo BiH, te ga je proslijedilo županijskome sudu sa sjedištem u Mostaru. (Hina)

Pročitajte i ovo Racijom u BiH razbijen superkartel velika akcija Pao superkartel u susjedstvu: Među uhićenima ravnatelji policije i bolnice, poduzetnici, influencerica... Selmo Cikotić Imali istaknute pozicije Tužiteljstvo BiH nakon 30 godina optužilo trojicu za ratne zločine nad Hrvatima

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene