Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZUBNA PUTOVNICA

Beroš ima jako dobru vijest kad je riječ o djeci: Kradljivac zdravlja ima sve manje posla kod 12-godišnjaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U povodu Svjetskog dana oralnog zdravlja, ministar zdravstva Vili Beroš rekao je u nedjelju kako se u Hrvatskoj smanjuje pojava karijesa kod 12- godišnje djece.

"Prema zadnjim podacima iz našeg Nacionalnog projekta 'Zubna putovnica', smanjili smo KEP indeks 4,3 na 2,6 što znači da se u Hrvatskoj smanjuje pojava karijesa, ispuna i vađenja zuba kod 12-godišnje djece, koja se uzimaju kao referentna skupina pri određivanju navedenog indeksa", istaknuo je ministar zdravstva Vili Beroš.

Najavio je sastanke, ponajprije s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, kako bi sagledali reformske mjere koje se odnose na program primarne prevencije, uključujući i područje stomatološkog pregleda te edukaciju od najranije dobi.

Pročitajte i ovo Vrtićka djeca - 2 TUŽNA SVAKODNEVNICA Nasilje u školama: ''Čak i kada prijave odraslima što se događa, razumijevanje izostaje, a njihova patnja nastavlja se u tišini''

Reformski koraci, kaže Beroš, obuhvaćaju i novi model ugovaranja primarne zdravstvene zaštite, uključujući i dentalnu medicinu, s naglaskom na administrativno rasterećivanje zdravstvenih djelatnika i time otvaranja većeg prostora za liječenje i edukaciju pacijenata.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SLIKA OBIŠLA SVIJET Dječak koji je sam prešao 1000 kilometara u bijegu od rata: "Jako sam se bojao. Želio sam plakati jer sam prvi put bio bez mame"

Projekt "Zubna putovnica" Ministarstvo zdravstva provodi zajedno s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje, Hrvatskom komorom dentalne medicine, Hrvatskom liječničkom komorom i županijskim zavodima za javno zdravstvo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene