Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Specijalni sud za organizirani kriminal u Beogradu dovršio je u dokazni postupak u procesu za ubojstvo Ive Pukanića i njegovog suradnika Nike Franića, a završne riječi Sretenu Jociću zvanom Joca Amsterdam i suoptuženima zakazane su za 4. studenoga.


Suđenje i dokazni postupak trajali su više od tri godine, a Jociću i beogradskom dijelu njegove ekipe sudi se po optužnici za ubojstvo Pukanića i Franića 23. listopada 2008. u Zagrebu. Kao neposredni počinitelj optužen je Željko Milovanović, a za pomaganje i logističku potporu Milenko Kuzmanović.

Optužnica tereti Jocića da je organizirao kriminalnu skupinu i sa neidentificiranom osobom za milijun i pol eura dogovorio ubojstvo Pukanića, kada je u atentatu stradao i njegov suradnik Niko Franić.

Milovanović je prošle godine u Zagrebu u odsutnosti osuđen na 40 godina zatvora, jer je pod automobil podmetnuo eksploziv koji je usmrtio Pukanića i Franića.

Vezani članci Slika nije dostupna Prošlo je pet godina od atentata na Ivu Pukanića Slika nije dostupna Vrhovni sud donio konačnu presudu za ubojstvo Pukanića

>> Pravomoćne presude za Pukanićevo ubojstvo: Žalbe odbijene Mataniću, Milovanoviću i Guduriću!

Hrvatskom dijelu Jocićeve grupe Robertu i Luki Mataniću, Amiru Mafalaniju, Bojanju Guduriću i Slobodanu Đuroviću, a također i Željku i Milovanoviću, sudilo se u Zagrebu.

Vrhovni sud Hrvatske prvostupanjsku presudu kojom su bili osuđeni na 150 godina zatvora smanjio je u travnju za samo dvije godine. Robertu Mataniću koji je organizirao skupinu Vrhovni sud je potvrdio 33 godine, Luki Mataniću jedinstvena kazna smanjena je sa 16 na 15 godina, također i Amiru Mafaljaniju. Željku Milovanoviću potvrđena maksimalna zatvorska kazna od 40 godina, a Bojanu Guduriću koji je u rezervi čekao sa snajperom, ako eksploziv zataji, potvrđena je kazna zatvora od 30 godina. Đurović je kao posrednik između naručitelja i počinitelja ubojstva osuđen na 25 godina zatvora

Prema optužnici srbijanskog tužiteljstva motiv ubojstva Pukanića je to što je u medijima u Hrvatskoj i Srbiji pisao o djelovanju kriminalnih skupina na području Srbije i zemalja u regiji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju