Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prepoznati u svijetu!

Priča o hrvatskom magneziju koji zbog brze apsorpcije mijenja sliku zdravlja

Hrana koju danas uzimamo znatno je siromašnija magnezijem (Foto: Getty)
Hrana koju danas uzimamo znatno je siromašnija magnezijem (Foto: Getty) Getty
Aktualno Galerija Magnezij koji zbog brze apsorpcije mijenja sliku zdravlja (Foto: Getty) Magnezij koji zbog brze apsorpcije mijenja sliku zdravlja (Foto: Getty) Foto: Getty Hrana koju danas uzimamo znatno je siromašnija magnezijem (Foto: Getty) Hrana koju danas uzimamo znatno je siromašnija magnezijem (Foto: Getty) Foto: Getty Magnezij se u organizam unosi hranom (Foto: Getty) Magnezij se u organizam unosi hranom (Foto: Getty) Foto: Getty Ne možemo biti sigurni da je pravilna prehrana ujedno znači i dovoljnu dozu magnezija (Foto: Getty) Ne možemo biti sigurni da je pravilna prehrana ujedno znači i dovoljnu dozu magnezija (Foto: Getty) Foto: Getty +0 Be Natur (Foto: Getty) Galerija 1/5 >>
Priča o dobrobiti magnezija sve je prisutnija, a moć ovog važnog minerala je neupitna. U kategoriju onih kojima nedostaje magnezija spadaju svi oni koji se susreću sa stresom. Ovo je priča o hrvatskom magneziju zbog kojeg bi svi mogli razmisliti o prirodnom načinu popravljanja zdravstvene slike.

Magnezij je važan mineral koji sudjeluje u više od 350 procesa bitnih za pravilno funkcioniranje organizma, a tijelo ga ne proizvodi samo od sebe.

Najbogatije namirnice

Pročitajte i ovo PR MG MIVELA Na svjetskom skupu o istraživanju magnezija prezentirani rezultati kliničke studije Mg Mivele Slika nije dostupna Riječ stručnjaka Provjerite spadate li u kategoriju osoba koje imaju povećane potrebe za magnezijem?

Magnezij se u organizam unosi hranom. Najčešće je riječ o namirnicama poput badema, sjemenki sezama, suncokreta, bundeva i lana, bananama, indijskim oraščićima te brokuli, špinatu i grašku. Iako bi se ove namirnice trebale naći na meniju svake osobe svakog tjedna, to neće biti garancija da u organizmu ima dovoljno magnezija.

Koliko magnezija ima u hrani?

Naime, hrana koju danas uzimamo znatno je siromašnija magnezijem jer su zalihe zemlje iscrpljene, pa je tlo na kojem se uzgaja također siromašnije ovim važnim mineralom. Zbog toga ne možemo biti sigurni da pravilna i raznovrsna prehrana ujedno znači i dovoljnu dozu magnezija.

Hrana koju danas uzimamo znatno je siromašnija magnezijem (Foto: Getty) Ne možemo biti sigurni da je pravilna prehrana ujedno znači i dovoljnu dozu magnezija (Foto: Getty) Foto: Getty

Kada uzimati magnezij?

Najčešće ljudi posegnu za magnezijem u trenutku kada dođe do boli u mišićima, grčenja ili nemogućnosti sna zbog tzv. nemirnih nogu. Tijelo bi trebalo osluškivati i ranije jer umor koji ne možete objasniti, titraji na kapku, zvonjava u ušima, nepravilni otkucaji srca, problemi sa zubnim mesom i glavobolje također su znakovi koji upozoravaju na manjkavost magnezija u tijelu.

Kako odabrati magnezij?

Često je prisutan u raznim oblicima, a većina dostupnih slabo je iskoristiva u organizmu. Hrvatski magnezij "Be Natur" zapravo je prezasićena ionizirana otopina magnezijeva klorida i njegova je prednost upravo brza i visoka apsorpcija. "Be Natur" kod oralnog se korištenja apsorbira do 40 posto, međutim kod lokalne primjene, kako ga uglavnom sportaši koriste, preko folikule dlake apsorbira se do 90 posto. Nije ni čudo da ga je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji koristila Hrvatska nogometna reprezentacija te ga koriste i razni profesionalni sportaši nanošenjem direktno na mišiće. Tijekom procesa proizvodnje dobiva se prezasićena ionizirana otopina magnezij-klorid Hexahydrata 99,8%-tne farmaceutske čistoće.

"Be Natur" je magnezij koji je uvršten na Kölner listu, što znači da je dozvoljen i sportašima jer ne sadrži sredstva za doping. Dostupan je u svih 28 zemalja Europske unije. Mjesto na europskom tržištu također je garancija da je prošao sve kontrole, da je reguliran po normama i propisima Europske unije. Od početka ove godine ima i svoj centralni farmaceutski broj Republike Njemačke, a u Hrvatskoj se može kupiti u velikom broju ljekarni, čiji popis možete potražiti na linku te na online platformi Amazon.
 

Edukativan sadržaj

Priča o magneziju "Be Natur" i više je od priče o dodatku prehrani. Proizvođač također na razne načine pokušava educirati svoju publiku i sve one koji o magneziju žele znati više. Mnogo pišu o vezi između magnezija i određenih zdravstvenih stanja, pomažu korisnicima da nauče više o magneziju, ali i o drugim namirnicama koje potiču njegovu pravilnu aktivaciju u tijelu. Facebook stranica Magnesium terapija mjesto je na kojem je moguće pronaći mnogo korisnog sadržaja, ali i dijeliti svoja iskustva te tražiti odgovore na pitanja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene