Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijer najavio

BBB-ovci izlaze pred suca istrage: Postoji li šansa da ih pusti na slobodu?

Bad Blue Boyse pritvorene u Grčkoj u iduća tri dana očekuje ispitivanje na sudu u Ateni. Hoće li za njih biti dobrih vijesti kako je za ovaj tjedan najavio premijer Andrej Plenković? Reporterka Dnevnika Nove TV Josipa Krajinović otkriva postoji li mogućnost da Boysi izađu na slobodu.

"Doista je optimističan bio premijer Andrej Plenković, a isto tako i Ivan Malenica ministar pravosuđa koji je kao gost Dnevnika spominjao puštanje pritvorenih Hrvata ovaj tjedan na slobodu", rekla je reporterka.

"Ipak neslužbeno se može čuti da bi nekoliko desetaka Hrvata moglo izaći na slobodu idući tjedan. Spominje se i da će se utvrđivati svačija odgovornost pojedinačno pa da postoji i ta opcija da će netko biti samo prekršajno prijavljen i sankcioniran na način da ga se protjera iz Grčke i zabrani ulazi u državu", otkrila je Krajinović.

Pročitajte i ovo Tonći Prodan, kriminalist Ekstremizam u Hrvatskoj Stručnjak za sigurnost o Plenkovićevoj izjavi o ekstremistima: "Ne postoji snaga bilo koje skupine koja bi mogla naštetiti nacionalnoj sigurnosti"

Pročitajte i ovo Tomislav Pokrovac, predsjednik Stožera za obranu hrvatskog sela O Juretiću i prosvjedima Pokrovac o ekstremistima: "Da sam znao što će biti, ne bih dozvolio da nešto tako govori"

Njihovi odvjetnici su najavili da će tražiti da ih se pusti iz istražnog zatvora. 

"Prva skupina će biti dovedena ujutro u 9 sati pred trojicu sudaca istrage. Ono što doznajem jest da su pritvoreni Boysi iz drugih zatvora već prije nekoliko dana dovedeni u jedan zatvor blizu Atene", zaključila je reporterka.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene